Ruim drieduizend mensen lopen Cruyff Legacy 14K en halen samen 385.014 euro op

door NielsOpdam 1

Bron Ajax

Ruim drieduizend mensen lopen Cruyff Legacy 14K en halen samen 385.014 euro op

door NielsOpdam 1

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Zondag hebben ruim drieduizend mensen meegedaan aan de Cruyff Legacy 14K. Een dag voor de 75ste geboortedag van Johan Cruijff werd het (hard)loopevenement opnieuw georganiseerd. Uiteindelijk werd er 385.014 euro bij elkaar gelopen om de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren, zo schrijft Ajax op de clubwebsite.

De Cruyff Legacy 14K startte vanuit de Johan Cruijff ArenA. Oud-Ajacied Frank Rijkaard was één van de deelnemers. Ook ambassadeur en Mister Ajax Sjaak Swart was van de partij rondom de ArenA. Na het evenement toonden Swart met Susila Cruijff, de dochter van Johan Cruijff, de cheque met daarop een prachtig bedrag.

Met het bedrag van 385.014 euro kan men de ontwikkeling van kinderen stimuleren. 'Voor ieder kind is daarbij een veilige ruimte voor sport en spel belangrijk. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Juist voor deze kinderen steunt en ontwikkelt de Johan Cruyff Foundation sportactiviteiten', schrijft de Amsterdamse club.

Geld voor Oekraïense vluchtelingen

Dit jaar is er ook steun voor vluchtelingen en statushouders in opvangcentra in Nederland en in vluchtelingenkampen in het buitenland. 'Gezien de actuele situatie in Oekraïne gaat 50% van de netto-opbrengst van de Cruyff Legacy 14K naar sportprojecten waarmee Oekraïense vluchtelingen in opvanglocaties worden ondersteund. Zodat ook zij dankzij sport en spel plezier kunnen maken en de wereld om zich heen even kunnen vergeten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.