Rondom Ajax: Liverpool lijkt doorgaan wedstrijd tegen Ajax te bevestigen

door Brent Tomassen 158

Bron AS

Rondom Ajax: Liverpool lijkt doorgaan wedstrijd tegen Ajax te bevestigen

door Brent Tomassen 158

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Liverpool lijkt doorgaan wedstrijd tegen Ajax te bevestigen

Liverpool FC, de tegenstander van Ajax dinsdagavond in de Champions League lijkt via het officiële Twitteraccount van de club te bevestigen dat de wedstrijd tussen beide clubs doorgaat. Na het overlijden van Koningin Elizabeth II afgelopen donderdag werd in Groot-Brittanië een periode van tien dagen nationale rouw afgekondigd. Hierdoor werden dit weekend alle wedstrijden in de Premier League afgelast.

Kudus verkozen tot King of the Match van Ajax - sc Heerenveen

Mohammed Kudus is zaterdagavond verkozen tot King of the Match van Ajax - sc Heerenveen. De Ghanees was goed voor twee doelpunten en dat na ook al uitgeblonken te hebben tegen Rangers. Het leverde hem een tweede basisplaats op rij op en daarbij stelde hij allesbehalve teleur. Tijdens het Eredivisie-duel met de Friezen was hij goed voor de 3-0 en 4-0.

Conceição afwezig vanwege blessure

Francisco Conceição is zaterdagavond tijdens Ajax - sc Heerenveen afwezig vanwege een blessure, zo meldt Ajax Life op Twitter. De beweeglijke Portugees kwam vijf dagen geleden nog in actie namens Jong Ajax, maar speelminuten in de Eredivisie zitten er dit weekend niet in. Het is nog niet bekend waaraan de dribbelaar geblesseerd is.

Wijndal weer te zien op trainingsveld Ajax

Owen Wijndal stond vrijdag weer op het trainingsveld van Ajax, zo is te zien op trainingsbeelden op Twitter. Het is daarbij nog niet geheel bekend of hij volledig meedeed met de groepstraining, maar hij was aanwezig. De linksback miste al twee Eredivisie-wedstrijden wegens een blessure aan zijn enkel, terwijl ook het recente Champions League-duel van Ajax met Rangers te vroeg kwam.

Ajax gaat op Curaçao van start met Future Goals project

Ajax is op Curaçao gestart met het Future Goals project, zo meldt de club op de website. Het project werd in mei gelanceerd, toen Ajax daar na afloop van het vorige seizoen naartoe ging ter afsluiting. De afgelopen twee weken zijn er coaches van Ajax aanwezig geweest op Curaçao om de eerste lessen op de scholen te geven. Bij het Future Goals project gaat Ajax op alle basisscholen in Curaçao langs, in fases van acht weken per school, om de kinderen met duurzaam geproduceerde materialen voetballes te geven.

Kudus opgenomen in Champions League Team van de Week

Mohammed Kudus heeft een plek verdiend in het Team van de Week van de Champions League, zo meldt de Europese voetbalbond via Twitter. De Ghanees viel op mijn zijn balvastheid, dribbels en een bijzonder fraai doelpunt. Waar Alfred Schreuder hem in de spits opstelde, plaatst de Champions League hem echter op het middenveld. Robert Lewandowski staat immers in de punt van de aanval.

Statistieken Tadić spreken mindere seizoenstart tegen

Dusan Tadić heeft, statistisch gezien, helemaal niet zo'n slechte seizoenstart als menigeen beweert, zo zocht Pieter Zwart van Voetbal International uit. De Serviër kan in de openingsfase van het seizoen op kritiek rekenen, maar dat lijkt niet geheel terecht. Samen met Joey Veerman creëerde hij de meeste kansen uit open spel van de hele Eredivisie én hij heeft 'met afstand' de meeste Expected Assists in de competitie. De daadwerkelijke productie blijft nog wel enigszins achter, want hij gaf twee assists en scoorde nog niet in vijf duels.

Tadić speelde vijftigste Europese wedstrijd voor Ajax

Dusan Tadić heeft woensdagavond zijn vijftigste Europese wedstrijd voor Ajax gespeeld. De Serviër heeft sinds zijn komst slechts één Europees duel vanaf de bank bekeken. Dat gebeurde tijdens het Champions League-duel met Sporting CP in december 2021 (4-2 winst). Verder speelde Tadić sinds zijn komst tijdens elke Europese wedstrijd mee.

Ajax-fans steunen Haller met spandoek

De Ajax-fans hebben een spandoek gemaakt voor Sébastien Haller, zo is te zien op een foto die Ajax Life deelt. Bij de spits, die deze zomer van Ajax naar Borussia Dortmund vertrok, werd deze zomer een kwaadaardige tumor ontdekt. Tijdens het thuisduel met Rangers FC is er een spandoek te zien in de Johan Cruijff ArenA om de oud-Ajacied een hart onder de riem te steken.

Eerste Rangers-fans gespot in Amsterdam

De eerste groepen met Rangers-fans zijn rondom de Dam gespot, zo meldt een verslaggever van AT5. Volgens de verslaggever zijn er een paar honderd Schotten die zich rondom de kroegen van het plein hebben verzameld.

Tadic kan Huntelaar van het podium afstoten met goals in Europa voor Ajax

Ajax speelt woensdagavond zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen tegen het Schotse Rangers FC. Vooruitblikkend naar deze wedstrijden zijn er een paar leuke statistieken onder elkaar gezet door Voetbal International. Mocht bijvoorbeeld Daley Blind (69 wedstrijden) in elke wedstrijd in de groepsfase uitkomen, dan gaat hij zijn vader Danny (74 wedstrijden) voorbij als het gaat om officiële wedstrijden in Europa voor Ajax.

Dusan Tadic kan Klaas-Jan Huntelaar van het podium afstoten op de topscorerslijst van Ajax in Europa, mits hij het net weet te vinden tegen Rangers. Tadic staat momenteel samen met Huntelaar op de derde positie met beide negentien goals. Alleen Johan Cruijff (23) en Jari Litmanen (26) scoorden meer doelpunten voor Ajax in Europa.

Brobbey lacht na vraag over mogelijk toekomstige club 

Brian Brobbey is uitgeroepen tot Johan Cruijf Talent van de Maand augustus. ESPN ging langs Sportpark de Toekomst voor een interview met de centrumspits. In dit interview bespraken ze onder andere de afgelopen maand en ook nog even wat dilemma's met een paar leuke uitkomsten. Zo werd Brobbey gevraagd voor welke club hij ooit nog hoopt te spelen. Bij het antwoorden barstte hij in lachen uit.

Ajax deelt trailer van documentaire over Gravenberch, Rensch en Timber

Ajax heeft de trailer van de documentaire over Ryan Gravenberch, Devyne Rensch en Jurriën Timber gedeeld. De productie is van Prime Video en komt in z'n geheel online op vrijdag 7 oktober. In de trailer is vreugde en broederschap te zien, maar ook minder positieve momenten van het vorige seizoen komen aan bod.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.