Rijkhoff na kansloze nederlaag tegen Telstar: 'Dit was een moeilijke wedstrijd voor ons'

door Wessel Kroon 6

Bron Ajax Life

Julian Rijkhoff baalt van het spel van zijn ploeg tijdens de 0-3 verloren wedstrijd tegen Telstar. Dat vertelt de jonge spits tegenover Ajax Life. Rijkhoff kreeg zelf weinig kansen tijdens de wedstrijd en wist zodoende niet tot scoren te komen. Naast de verloren wedstrijd tegen Telstar bespreekt hij zijn rol bij het eerste elftal van Ajax en zijn doelen voor de komende periode.

'Dit was een moeilijke wedstrijd voor ons', begint Rijkhoff na afloop van de verloren wedstrijd tegen Telstar. 'We wisten hoe Telstar zou spelen. Veel lange ballen en fysiek. Dat hebben ze goed gedaan, al waren de eerste twee tegengoals een beetje ongelukkig. Zelf ging ik fris de wedstrijd in. Ik wist zondag al dat ik ging spelen en wilde me laten zien. Vooral met afjagen. Dat is in eerste instantie wat ik voorin kon doen.'

Een dag voor de wedstrijd tegen Telstar viel Rijkhoff nog in bij het eerste bij Ajax tijdens de verloren uitwedstrijd tegen AZ. De jonge spits is blij met de afwisseling tussen Jong Ajax en het eerste elftal. 'Het was een droom om al zo snel mijn debuut in het eerste te mogen maken. Als ik in Ajax 1 minuten mag maken, ben ik alleen maar blij met het vertrouwen dat de trainer me geeft. Maar ik ben blij met iedere minuut waar ik word ingezet. De ene week gaat het beter dan de andere, maar in het profvoetbal moet je die switch kunnen maken.'

'Elke grote kans moet een doelpunt zijn'

Voorlopig heeft Rijkhoff maar één doel. 'Ik wil zoveel mogelijk doelpunten maken, mezelf laten zien en ontwikkelen. Ik heb geen specifiek aantal in gedachten, maar elke grote kans moet een doelpunt zijn. Daarom baal ik van die gemiste bal in de zeventigste minuut. Ik heb al laten zien dat ik ze zo kan maken.'