Rijkhoff is klaar voor het echte werk: 'Ga zeker gesprekken voeren met Brobbey en Akpom

door Jari Perridon 10

Bron Voetbal International

Rijkhoff is klaar voor het echte werk: 'Ga zeker gesprekken voeren met Brobbey en Akpom

door Jari Perridon 10

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Julian Rijkhoff is na drie jaar weer terug op het oude nest en hij blijkt erg ambitieus en leergierig te zijn. Hij keek er lang naar uit om weer in het Ajax-shirt te spelen na een voor hem toch vrij hectische januarimaand. Op maandagavond maakte hij tegen Jong FC Utrecht zijn debuut voor Jong Ajax en is hij klaar voor deze nieuwe uitdaging.

In de jeugd van Ajax stond Rijkhoff al bekend om zijn scorend vermogen. Van zijn zevende tot zijn zestiende speelde hij in de jeugdopleiding en ontpopte hij zich tot een ware goaltjesdief, waarna hij in 2021 de overstap maakte naar Borussia Dortmund. Daar ging hij de afgelopen drie jaar vrolijk verder met het scoren van doelpunten. In het onder-19 team van Dortmund was hij goed voor 52 goals in 57 wedstrijden.

Nu, drie jaar na zijn vertrek, keert de pas negentienjarige Rijkhoff terug als een man. Hij is vastberaden om zijn jongensdroom werkelijkheid te laten worden, doorbreken in het shirt van Ajax. Hij heeft een duidelijk plan en neemt zijn tijd om daar klaar voor te zijn. ‘Ik weet wat ik wil, ik weet wat ik kan en ik weet ook dat ik nog steeds volwassen aan het worden ben. Ik ken mijn kwaliteiten. Er zijn nog veel dingen te verbeteren, maar dat komt vanzelf, die tijd moet ik mezelf ook geven. Die krijg ik ook van Ajax. Ik spreek veel met de trainer, dat geeft me ook gewoon veel vertrouwen’, zegt Rijkhoff in een interview met Voetbal International.

Leren van Brobbey en Akpom

De jongeling stelt dat er met Brian Brobbey en Chuba Akpom twee spitsen zijn bij de hoofdmacht van Ajax waar hij veel van kan leren. 'Die gesprekken ga ik zeker met ze voeren. Zelf wil ik me de komende maanden vooral in het fysieke gedeelte ontwikkelen. Ik wil slimmer worden in het gebruiken van mijn lichaam. Dat zijn dingen waar ik de focus op ga leggen. Dat heb ik aangegeven en daar gaan we zeker mee aan de slag', vertelt hij ambitieus.

Rijkhoff merkte tijdens zijn debuut dat het in het begin wel even zoeken was. Hij denkt de toon te hebben gezet door wat agressiever te zijn. Voordat hij wegging bij Ajax, hamerde de club al veel aan zijn agressiviteit. 'Dan vonden ze dat het leek alsof ik soms niet volle bak ging, of een beetje half. Dat zat nog in mijn hoofd en ik denk dat ik daarin dus wel meteen de toon heb gezet. Die lijn moet ik nu gaan doortrekken. Maar dat is zeker het belangrijkste dat ik heb geleerd in Duitsland.' Nu is het aan de jonge spits om zich bij Jong Ajax en op het trainingsveld te bewijzen om zo speelminuten af te dwingen in de hoofdmacht van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.