Rensch: 'Zijn de eerste tien, vijftien minuten van tweede helft vaak niet scherp'

door Jesse ter Haar 70

Bron ESPN

Bron ESPN

Devyne Rensch heeft Ajax dit seizoen meer dan eens slecht uit de kleedkamer zien komen. De Amsterdammers gaven zondag tijdens FC Twente - Ajax een 0-1 voorsprong uit handen na rust en dat lijkt geen toeval.

'FC Twente begon superscherp. Ze zijn heel goed in het vastzetten', begint Rensch op de persconferentie na afloop van het duel. 'We kwamen er moeilijk uit. Op een gegeven moment komen we op voorsprong en komt er meer ruimte. Natuurlijk was het niet de beste eerste helft, maar we komen op voorsprong. Dan ga je de rust in en kom je heel snel ongelukkig op 1-1. Ze krijgen vleugels, iedereen gaat erachter staan en wij geven het weg.'

'We weten van elkaar dat we de eerste tien, vijftien minuten van de tweede helft vaak niet scherp zijn. Dat we wat slapjes beginnen', openbaart de rechtsback vervolgens. 'In de kleedkamer zeggen we tegen elkaar dat we scherp moeten beginnen, maar dan kom je ongelukkig op 1-1. Dan is het belangrijk om het team bij elkaar te houden. Er was nog niks aan de hand en we konden gewoon nog scoren.'

Waar Ajax zondag voor de drie punten moest gaan tegen FC Twente, streden AZ en PSV elders om de zege. Door de nederlaag van de Amsterdammers kwam de derde plek in de Eredivisie in gevaar, maar nummer vier AZ wist eveneens niet te winnen van PSV. 'We wisten dat wij gewoon moesten winnen. Dat stond op één bij ons en dat is niet gebeurd. Mazzel wil ik het niet noemen, maar PSV wint bij AZ en er is niets veranderd. Ik wil niet zeggen dat ik dankbaar ben, maar er is niets opgeschoven', reageert Rensch.

Rensch reageert op seizoen

Na de 3-1 nederlaag van Ajax tegen FC Twente is een teleurstellend seizoen ten einde. De Amsterdammers eindigden op de derde plek en komen volgend seizoen zodoende uit in de Europa League. Rensch reageert kort op de jaargang van de club. 'Het was teleurstellend, meer kan ik er niet van maken. Niet alleen voor ons, maar voor heel Ajax. Iedereen had het anders voor zich gezien, wij ook.'