Reiziger over transfer naar Vitesse: 'Overmars kwam met een voorstel om te verlengen'

door Cristian de Jong 16

Bron Voetbal International

Reiziger over transfer naar Vitesse: 'Overmars kwam met een voorstel om te verlengen'

door Cristian de Jong 16

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Daan Reiziger keert aankomende woensdag terug op het oude nest. De keeper van Vitesse speelde in de jeugd van Ajax, maar verliet de Amsterdamse club in 2021. Reiziger is momenteel eerste keeper in Arnhem nadat oud-Ajacied Kjell Scherpen tegen Cambuur uitviel met een blessure. In gesprek met Voetbal International vertelt de keeper uitgebreid over de situatie waarin hij zat bij Ajax.

Vitesse nam Reiziger in 2021 transfervrij over van Ajax. 'Ik kreeg te horen dat ik weg mocht, omdat ze meer potentie zagen in Calvin Raatsie', vertelt Reiziger. 'Na die mededeling speelde ik nog negen wedstrijden voor Jong Ajax en maakte ik vanaf de bank een landskampioenschap mee.'

Reiziger vertelt dat hij ook nog de optie had om zijn contract in Amsterdam te verlengen. Toch wilde de 21-jarige goalie zijn loopbaan elders vervolgen. 'Na die negen wedstrijden kwam Marc Overmars alsnog met een voorstel om te verlengen trouwens, maar ik was al om me heen aan het kijken.' Reiziger geeft vervolgens aan dat hij zijn contract niet wilde verlengen omdat hij ergens anders meer speelminuten wilde maken.

Toch heeft Reiziger de droom gehad om onder de lat te staan bij het eerste van Ajax. 'Die droom moest je hebben als je voor Ajax kiest, anders moet je niet gaan', vervolgt de goalie. 'Ik wist dat ik bij Ajax mezelf kon ontwikkelen als voetballende doelman.'

Reiziger met vertrouwen richting duel met Ajax

Vitesse kende een dramatische seizoensstart. Na een trainerswissel lijkt de club uit Arnhem de weg naar boven te hebben gevonden. Tegen Ajax gaat Vitesse proberen een resultaat te boeken. 'We willen negen punten uit de laatste drie wedstrijden halen', vertelt Reiziger met vertrouwen. 'Ik wil altijd streven naar het maximale, dat is normaal toch? En ik wil mezelf ontwikkelen. Je kunt winnen of leren, zeg ik altijd, niet winnen of verliezen', aldus Reiziger.

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.