'Regeer kan rekenen op belangstelling van sc Heerenveen'

door Jesse ter Haar 47

Bron Leeuwarder Courant

'Regeer kan rekenen op belangstelling van sc Heerenveen'

door Jesse ter Haar 47

Bron Leeuwarder Courant

Laatst geüpdatet

Youri Regeer staat in de belangstelling van sc Heerenveen, zo schrijft de Leeuwarder Courant donderdagmiddag. De rechtsback annex middenvelder werd al in verband gebracht met FC Twente, maar nu volgen dus ook de Friezen.

Het talent uit de Amsterdamse jeugdopleiding maakte zijn minuten dit seizoen vooral in Jong Ajax. De negentienjarige voetballer kwam, ondanks zijn multifunctionaliteit, onder zowel Alfred Schreuder als John Heitinga niet in de plannen voor. Driemaal speelde hij dit seizoen in de Eredivisie. Het totaal aantal speelminuten tijdens die drie wedstrijden (tegen SC Cambuur, Fortuna Sittard en FC Emmen): acht.

Het zal voor Regeer een aderlating zijn, zeker onder de hoede van Heitinga. De oefenmeester kent de Ajax-talenten immers als geen ander en liet namen als Youri Baas en Jorrel Hato wel regelmatig spelen. Als Regeer ooit op speelminuten had kunnen rekenen in Amsterdam, dan leek het wel tijdens de tweede seizoenshelft van het huidige seizoen. De club verkeerde in zwaar weer, maar op rechtsback kreeg Jorge Sánchez - bij afwezigheid van Devyne Rensch - steevast de voorkeur.

Regeer naar sc Heerenveen?

Voordat sc Heerenveen in actie kan komen om Regeer te verleiden tot een overstap naar Friesland, zouden er eerst spelers verkocht moeten worden bij de huidige nummer negen van de Eredivisie. Dat de Friezen interesse hebben, is wel duidelijk. Tijdens de afgelopen winter was dat al het geval, maar Ajax wilde toentertijd enkel en alleen meewerken aan een transfer op huurbasis. Vandaag de dag ziet sc Heerenveen - de ploeg van hoofdtrainer Kees van Wonderen - de Ajacied nog altijd graag komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.