Regeer hoopt op Ajax 1: 'Minuten in Jong Ajax als kans om je in de kijker te spelen'

door Jesse ter Haar 59

Bron Ajax Life

Youri Regeer heeft geen problemen met het switchen tussen Ajax 1 en Jong Ajax. De rechtsback annex middenvelder hoopt als vanzelfsprekend op speeltijd in de hoofdmacht van Ajax, maar aarzelt geen moment wanneer hij zich in de beloften moet laten zien.

In gesprek met Ajax Life vindt Regeer het lastig om al over doelen voor het seizoen te spreken. 'Ik hoop op zo veel mogelijk minuten in Ajax 1. Er zijn 21 wedstrijden voor het WK, dus iedereen is hard nodig. Als ik geen speeltijd krijg in het eerste, moet ik minuten maken in Jong Ajax om in het ritme te blijven. Op deze leeftijd is dat helemaal niet erg. We hebben dit jaar ook een sterke Keuken Kampioen Divisie.'

Het heen en weer schuiven tussen Ajax 1 en Jong Ajax is voor Regeer geen groot probleem. Hij doet wat nodig is voor de club én om aan speeltijd te komen. 'Het is maar net hoe je mindset is. Heb je zin om minuten te maken of niet? Het mooiste is om op het veld te staan in de Johan Cruijff Arena, maar de minuten in Jong Ajax moet je ook als kansen zien om je in de kijker te spelen van de trainer.'

Regeer kritisch op eigen prestatie tegen SC Paderborn

Zaterdag kwam Regeer met Ajax in actie tegen SC Paderborn. De wedstrijd werd met 2-5 verloren en daar baalt hij van - ook in persoonlijk opzicht. 'Het was een pittigere wedstrijd dan tegen SV Meppen. Paderborn is een goede tegenstander, met een hoge intensiteit. Ik vond mezelf matig spelen, in bijvoorbeeld het maken van keuzes. De eindstand is iets geflatteerd, maar het is niet anders.'

'Of je op basis van dit soort potjes geen oordeel kan vellen? Tuurlijk wel', zo voegt de zelfkritische rechtspoot er nog aan toe. 'De jonge spelers die erin komen, moeten zichzelf ook laten zien. Ondanks dat Paderborn al verder is in de voorbereiding, vind ik dit een te grote uitslag.'