Rasmussen hoopte op meer kansen bij Ajax: 'Maar club bevond zich in moeilijke situatie'

door NielsOpdam 22

Bron Tipsbladet

Rasmussen hoopte op meer kansen bij Ajax: 'Maar club bevond zich in moeilijke situatie'

door NielsOpdam 22

Bron Tipsbladet

Christian Rasmussen hoopte op meer kansen in het eerste elftal van Ajax, zo vertelt de Deen aan Tipsbladet. Momenteel wordt de aanvaller door de Amsterdamse club verhuurd aan FC Nordsjaelland, dat een optie tot koop heeft bedongen. Maar Rasmussen sluit een terugkeer naar Ajax zeker niet uit.

In Amsterdam had Rasmussen wel meer kansen verwacht in het eerste elftal, zo geeft de aanvaller eerlijk toe. 'Ja, dat denk ik wel. Ik voel dat wel zo. Maar de situatie bij Ajax is een beetje hetzelfde als hier. Het afgelopen jaar, toen ik bij het eerste elftal zat, bevond de club zich in een moeilijke situatie en dat is nu nog steeds het geval.'

Doordat Ajax minder goed draaide, werd het wat rommeliger bij de Amsterdamse club. 'Daardoor denkt de coach waarschijnlijk niet: Oké, laten we de jonge spelers een kans geven. Als het het goede, oude Ajax was geweest, dan was het makkelijker geweest om in te vallen dan wanneer het bijvoorbeeld 0-0 staat.' Rasmussen sluit een zomerse terugkeer bij Ajax niet uit en heeft al een doel voor zichzelf. 'Als ik deze zomer terugkom, is het plan honderd procent om door te breken in het eerste elftal.'

'Het is geweldig om terug te keren naar een club die je kent'

In Denemarken is Rasmussen voorlopig invaller bij FC Nordsjaelland, de club waar hij al eerder actief was. 'Ik denk eigenlijk dat het goed gaat. Het is geweldig om terug te keren naar een club die je kent en naar een land waar je je gemakkelijk kunt vestigen. Al met al is het een goede eerste maand geweest, denk ik', vertelt de Ajax-huurling aan het Deense medium.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.