Rasmussen: 'Het plan is om mezelf aan de nieuwe trainer te laten zien en mijn kans te grijpen'

door Jari Perridon 54

Bron Tipsbladet

Rasmussen: 'Het plan is om mezelf aan de nieuwe trainer te laten zien en mijn kans te grijpen'

door Jari Perridon 54

Bron Tipsbladet

Laatst geüpdatet

Christian Kjelder Rasmussen lijkt deze zomer weer terug te keren bij Ajax, zo liet hij doorschemeren op de persconferentie na afloop van het duel tussen FC Nordsjælland en FC Midtjylland (3-3). De jonge aanvaller wordt sinds vorige zomer verhuurd aan FC Nordsjælland. In 32 wedstrijden wist de spits slechts zes keer tot scoren te komen en gaf hij drie assists.

'Het plan is om mezelf aan de nieuwe trainer te laten zien en mijn kans te grijpen tijdens de voorbereiding en de oefenwedstrijden', citeert Tipsbladet de jonge Deen. 'Dat is het plan voor nu', stelt Rasmussen, die aangeeft dat er ook alternatieven zijn voor als het niet lukt bij Ajax. Daar wilde de Deen verder niet op ingaan. 'Ik wil niet in een plan B stappen. Ik begin met plan A en ga er 100 procent voor in plaats van al ergens anders in gedachten te zijn', vervolgt hij.

Rasmussen kreeg tijden de persconferentie ook de vraag of hij er voor open zou staan om bij FC Nordsjælland te blijven. 'Nee, want dat was niet het plan. Het plan was dat ik hier één seizoen zou blijven en daarna terug zou gaan naar Ajax', reageerde de spits.

Rasmussen tevreden over verhuurperiode

Als we kijken naar de cijfers valt de verhuurperiode van Rasmussen misschien wat tegen. De jonge Deen is zelf wel tevreden over zijn periode bij de huidige nummer vier van Denenmarken. 'Als ik kijk naar de afspraken die we hebben gemaakt voordat ik hier kwam, ben ik tevreden. Ik heb veel minuten gekregen in het eerste elftal en ik heb minuten gemaakt in de Europese competitie. Natuurlijk zijn er een aantal ups en downs geweest waar ik mee te maken heb gehad. Sommige dingen waren nieuw voor mij.'

In de overeenkomst tussen FC Nordsjælland en Ajax staat ook een koopoptie. Niets wijst er momenteel op dat die koopoptie gelicht gaat worden door de Denen. Rasmussen maakte in 2019 de overstap naar Ajax. Hij kwam 83 keer in actie voor Jong Ajax, waarin hij zeventien keer scoorde en acht assists leverde. Hij kwam ook drie maal in actie voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. De 21-jarige Deen beschikt bij Ajax nog over een contract dat loopt tot medio 2027.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.