Rasmussen: 'Als ik op rechtsbuiten speel, moet ik de linksback gewoon slopen'

door Jesse ter Haar 49

Bron Ajax TV

Christian Rasmussen kijkt met een goed gevoel terug op de overwinning van Jong Ajax op ADO Den Haag. De Amsterdammers waren op maandagavond met 4-2 te sterk en na afloop sprak de Deen met Ajax TV.

'Ik heb een goed gevoel', klinkt zijn eerste reactie na het duel met de club uit Den Haag, waarna hij zich nog ietwat meer uitspreekt over de ontmoeting in de Keuken Kampioen Divisie. 'Het was een goede overwinning en dat was belangrijk voor ons. We moesten de wedstrijd in de laatste dertig minuten doodmaken.'

De Deense linkspoot was maandagavond basisspeler, maar had geen directe invloed op het scoreverloop. Toch kijkt hij met een gematigd tevreden gevoel terug op zijn eigen wedstrijd. 'Ik vond het af en toe goed. Ik voelde mijn hamstring een beetje in de laatste tien minuten. Daarom moest ik gewisseld worden.'

De aanvaller, die tot medio 2027 vastligt in Amsterdam, kwam dit seizoen al tot negen goals op het tweede niveau van Nederland. Toch weet hij dat er nog voldoende te verbeteren is. Hij benoemt een belangrijk verbeterpunt. 'Ik moet me verbeteren in de aanvallende één-tegen-één. Als ik op rechtsbuiten speel, moet ik de linksback gewoon slopen', klinkt hij.

Programma Jong Ajax

Voor Jong Ajax resteren er dit seizoen nog twee competitiewedstrijden. Het belofteteam neemt het nog op tegen Jong AZ en Heracles Almelo en daar leeft Rasmussen met positieve energie naartoe. 'Ik kijk er met een goed gevoel naar. We hebben nu zes overwinningen geboekt in de laatste acht wedstrijden, dus het gevoel is goed. Ik wil gewoon doelpunten maken en goed spelen.'