Plannen Nieuwe Toekomst: Impressies van Ajax' nieuw te bouwen sportcomplex

door BadembaBarrie 19

Bron Ruimtelijkeplannen.nl

Plannen Nieuwe Toekomst: Impressies van Ajax' nieuw te bouwen sportcomplex

door BadembaBarrie 19

Bron Ruimtelijkeplannen.nl

Laatst geüpdatet

Uitgebreide plannen voor De Nieuwe Toekomst staan online. Op ruimtelijkeplannen.nl staat een groot document met daarin onder meer impressies van hoe Ajax' nieuwe sportcomplex er uit moet komen te zien. Tevens is er een impressie te zien van nieuwe faciliteiten, zoals een gebouw Betaald Voetbal en een gebouw Sport en Opleiding.

Het gebouw Betaald Voetbal zal met name Ajax 1 en Jong Ajax dienen. 'In het gebouw komen onder andere sport-, herstel- en wellnessfaciliteiten, kleedkamers, een spelershome, werkplekken voor de ondersteunende staf van de twee elftallen, rustruimten en mogelijk een zwemzaal', zo valt in de plannen te lezen.

Het gebouw Sport en Opleiding is beoogd voor de jeugdelftallen en de Ajax Vrouwen. 'In het gebouw komen onder andere kleedkamers, sport- en herstelfaciliteiten zoals gyms en revalidatieruimtes, werkplekken voor ondersteunende staf van de jeugd- en vrouwenelftallen, kledingservice (wasserette, drukkerij en opslag) en mogelijk een zwemzaal', staat in de plannen.

De twee nieuwe gebouwen nemen dus dus de functies over die nu bekleed worden door meerdere losstaande gebouwen. De aanleg van de gebouwen Betaald Voetbal en Sport en Opleiding houden dan ook de sloop van de betreffende bestaande gebouwen in. Het grootste deel daarvan gebeurt echter pas nadat de nieuwe gebouwen klaar zijn, om zo De Toekomst continu in gebruik te kunnen houden. De bouw van De Nieuwe Toekomst moet in 2024 afgerond worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties