Peereboom: 'Ze verdienen een groot compliment'

door Cristian de Jong 2

Peereboom: 'Ze verdienen een groot compliment'

door Cristian de Jong 2

Laatst geüpdatet

Frank Peereboom is na de overwinning van Ajax O18 tegen Napoli O19 in de Youth League zeer te spreken over zijn team. Ajax kwam in de 36e minuut bij een 2-0 voorsprong met tien man te staan nadat doelman Sten Kremers het veld met een rode kaart moest verlaten. Na hard werken in de tweede helft wonnen de mannen van Peereboom alsnog met 5-1.

'Ze verdienen een groot compliment', vertelt Peereboom tegenover Ajax TV. 'Ze hebben keihard moeten werken. Met een man minder is het op internationaal niveau nog lastiger spelen. De discipline was goed.' Peereboom zag de rode kaart van Kremers tot stand komen na een fout achterin. 'Het is een ongelukkige fout in de opbouw. Daar moeten we van wegblijven. Het is niet erg om de bal dan maar eens een keertje weg te schieten. Je ziet het nu weer, we maken in Nederland te veel fouten achterin. Daar moeten we van wegblijven.'

Daarna zag Peereboom dat zijn ploeg even zoekende was. 'In het begin is het even zoeken, maar ik vond de discipline wel heel goed. Als je dan nog voor rust scoort, dan ga je met een goed gevoel de kleedkamer in. Wel wisten we dat het een echt gevecht ging worden in de tweede helft', vervolgt Peereboom.

Peereboom ziet ruimte voor verbetering

Wel ziet Peereboom ruimte voor verbetering. 'Als trainer ben je altijd kritischer. We konden iets rustiger aan de bal zijn. Maar aan de andere kant, we hebben wel een aantal creatieve spelers met veel snelheid. Die jongens hebben het gewoon heel goed gedaan.'

Ajax O18 staat nu op zes punten uit drie wedstrijden. Peereboom vertelt dat alles nog open ligt. 'Ik heb de jongens vertelt dat het taak is om thuis alles te winnen en om uit een resultaat te halen. Maar ik denk dat we met twee uitwedstrijden en één thuiswedstrijd nog wel even aan de bak moeten', aldus Peereboom.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.