Peereboom baalt van gelijkspel Ajax O18: 'Voelt eigenlijk als een nederlaag'

door NielsOpdam 3

Bron Ajax TV

Frank Peereboom vindt het 1-1 gelijkspel van Ajax O18 als een nederlaag voelen. Dat vertelt de trainer van Ajax O18 in gesprek met Ajax TV. De Amsterdammers speelden zaterdagmiddag met 1-1 gelijk op bezoek bij Feyenoord O18. Ook Jorrel Hato is teleurgesteld in het resultaat van zijn ploeg.

Peereboom zag Feyenoord op voorsprong komen, nadat Ajax O18 de onderlinge duels verloor. Na de achterstand herpakten de Amsterdammers zich en creëerden zij grote kansen, maar toch ging Ajax O18 met een achterstand de rust in. 'In de rust hebben we een kleine omzetting gedaan om nog aanvallender te gaan spelen. Dat neemt wel risico met zich mee achterin, dus in de omschakeling moet je weleens wat laten, maar we moesten hier gewoon voor de drie punten gaan.'

Dat lukte uiteindelijk niet voor Ajax O18. Het elftal van Peereboom wist de 1-1 te scoren, maar verder dan dat kwamen de Amsterdammers niet in Rotterdam. 'Het voelt eigenlijk als een nederlaag, want we verliezen ook twee punten.' De Ajax-trainer zag een paar mooie aanvallen van zijn ploeg, maar ziet ook verbeterpunten. 'In het mannelijke en het spel vertragen, daar moeten we nog beter mee omgaan. Uiteindelijk heb ik gewoon een rotgevoel.'

Hato: 'Denk dat je hier eigenlijk met drie punten weg moet gaan'

Hato moest met Ajax O18 snel een tegengoal incasseren, iets wat volgens de verdediger onnodig was. 'Het is niet zo dat Feyenoord de hele tijd de bal had, wij hadden de bal. Uiteindelijk kregen we hem snel tegen en dan zie je dat de eerste helft best wel lastig gaat.' In de tweede helft herpakte Ajax zich volgens Hato. 'Toen hebben we veel kansen gecreëerd en dan denk ik dat je hier eigenlijk met drie punten weg moet gaan.'

Verwacht jij dat Brian Brobbey tegen RKC Waalwijk wederom tot scoren komt?

Sportbookies had afgelopen week 88% van de voorspellingen goed, bekijk hier de nieuwe tips!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+