Pasquali begint AFC U19-toernooi met gelijkspel

door Bart Veenstra 1

Sebastian Pasquali is het AFC U-19 Championship vrijdag met een gelijkspel begonnen tegen de leeftijdsgenoten van Zuid-Korea: 1-1. Als aanvoerder van Australië zag hij dat zijn elftal ternauwernood ontsnapte aan een nederlaag.

De Zuid-Koreanen waren vlak na rust door een treffer van Jeon Se-jin op voorsprong gekomen. Australië ging op zoek naar de gelijkmaker, maar scoorde die pas in de 89e minuut. Ramy Najjarine was de gelukkige namens de Australiërs.

Het andere duel in de groep tussen Vietnam en Jordanië eindigde in een 1-2 zege voor de Jordaniërs. Australië speelt op 22 oktober tegen Vietnam, waarna op 25 oktober het laatste en wellicht beslissende groepsduel met Jordanië op de agenda staat.