Oranje Vrouwen verslaan Italië en bereiken halve finale

door Thijs Zwagerman 119

Oranje Vrouwen verslaan Italië en bereiken halve finale

door Thijs Zwagerman 119

Laatst geüpdatet

De Oranje Vrouwen hebben zich dankzij een 0-2 overwinning op Italië geplaatst voor de halve finale van het WK. Na de rust namen de Leeuwinnen dankzij kopdoelpunten van Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt afstand van Italië.

Voor de rust wist geen van beide teams het net te vinden, maar na de pauze ging Oranje voortvarend van start. Ondanks enkele aardige mogelijkheden, wisten de Oranje Vrouwen echter nog niet te scoren. De ontlading was dan ook groot toen Miedema na zeventig minuten een vrije trap van Sherida Spitse tegen de touwen kopte. Tien minuten voor tijd besliste Van der Gragt, opnieuw op aangeven van Spitse, de wedstrijd met een rake kopbal.

Door de zege plaatste Nederland zich niet alleen voor de halve finale van het WK, maar dwong het ook een ticket af voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dat is uniek, want nog nooit eerder namen de voetbalvrouwen deel aan de Olympische Spelen.

Opstelling Italië:

Giuliani; Guagni, Gama, Linari, Bartoli (46' Boattin); Galli, Giugliano, Cernoia; Bergamaschi (75' Serturini), Giacinti, Bonansea (55' Sabatino).

Wissels Italië:

Rosucci, Parisi, Sabatino, Girelli, Marchitelli, Tarenzi, Serturini, Fusetti, Boattin, Mauro, Tucceri, Pipitone.

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt (87' Dekker), Bloodworth, Van Dongen; Spits, Groenen, Van de Donk; Van de Sanden (56' Beerensteyn), Miedema (87' Roord), Martens.

Wissels Nederland:

Van Es, Dekker, Pelova, R. Jansen, Kaagman, Kop, E. Jansen, Kerkdijk, Roord, Beerensteyn, Van der Most, Geurts.

Doelpunten:

0-1 Vivianne Miedema (70')
0-2 Stefanie van der Gragt (80')

Bijzonderheden:

-

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.