Oranje Onder 18 wint Pinatar Tournament na zege op België

door Jesse ter Haar 1

Bron OnsOranje

Oranje Onder 18 heeft zich maandag gekroond tot de winnaar van het Pinatar Tournament, zo brengt OnsOranje naar buiten. Tijdens het vriendschappelijke vierlandentoernooi, welke werd afgewerkt in Spanje, was de ploeg van Martijn Reuser in de finale te sterk voor de leeftijdsgenoten van België.

Vanaf het begin van de wedstrijd tegen de Belgen was Oranje O18, waarbij Tristan Gooijer de enige Ajacied in de basis was, de dominante partij. Het leverde kansen op voor spits Devin Haen en Gooijer, maar zij misten nog. Later kreeg ook Livano Comenencia - captain van de ploeg - twee kansen. Met een schot en kopbal raakte hij echter tot tweemaal toe de paal.

Zodoende duurde het even voordat de eerste treffer een feit was. In de 42ste minuut was het Iggy Houben die de bal binnen kon schuiven na voorbereidend werk van Ernest Poku en Koen Jansen. Hierna hielp doelman Mikki van Sas zijn team door een penalty te stoppen, waarna Ilyas El Moussaoui even later wel een strafschop verzilverde. Zodoende kwamen de Nederlanders op 2-0, waarna België in het slot alleen nog een eretreffer kon maken. Tijdens de tweede helft viel Ajacied Prince Aning nog in.

Het betekent dat Oranje O18 foutloos bleef op het jeugdtoernooi. Naast België werd in een eerder stadium immers ook Engeland al verslagen. Alleen van Portugal werd niet gewonnen, maar de Zuid-Europese tegenstander werd wel op een 1-1 gelijkspel gehouden.