Oranje O18 speelt gelijk, De Graaff pakt twee strafschoppen in penaltyreeks

door NielsOpdam 0

Bron KNVB

Bron KNVB

Het Nederlands elftal Onder 18 heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Oranje leek af te stevenen op een overwinning, maar door een vrije trap in de blessuretijd eindigde het in een gelijkspel. In de penaltyreeks won Nederland wel, met 3-2, zo schrijft de KNVB.

Ajax-keeper Tom de Graaff begon in de basisopstelling bij Oranje O18, net als Prince Aning. Hij startte op de linksbackpositie. Tristan Gooijer kwam na zeventig minuten als invaller binnen de lijnen, terwijl Sten Kremers geen minuten maakte.

Na 43 minuten kwam het Nederlands elftal O18 op een 1-0 voorsprong. Ilyas El Moussaoui maakte het openingsdoelpunt namens Oranje. In de 94e minuut van het duel maakte Hugo Felix de gelijkmaker uit een vrije trap. Op het Pinatar Tournament, een vierlandentoernooi in Spanje, is de penaltyreeks na afloop van belang voor de ranking van het toernooi.

De Graaff pakt twee strafschoppen

Ajax-goalie De Graaff stopte twee strafschoppen tijdens de penaltyreeks. Daarnaast zag hij één penalty over zijn goal vliegen. Namens Nederland O18 schoten Noa Dundas, Koen Jansen en Livano Comenencia raak vanaf elf meter.