Oranje Onder 17 lijdt leerzame oefennederlaag tegen Tsjechië

door Jesse ter Haar 0

Bron OnsOranje

Oranje Onder 17 is maandag onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië, zo schrijft OnsOranje. In Spanje werkte de ploeg van Mischa Visser - die zelf afwezig was wegens familieomstandigheden de derde wedstrijd van de week af, waarbij de eerste nederlaag werd geleden. Silvano Vos en David Kalokoh waren de aanwezige Ajacieden, maar hoewel Vos basisspeler was, moest Kalokoh het doen met een rol als invaller.

De zestienjarige linksbuiten van Ajax Onder 17 mocht in de 77ste minuut van de wedstrijd invallen, maar kon een nederlaag toen al niet meer voorkomen. Na tien minuten zorgde Adam Pudil voor de eerste en enige treffer van de oefeninterland van de jeugdteams.

Maurice Hagebeuk was als assistent-trainer van Visser de eindverantwoordelijke tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië en hij zag Oranje O17 slecht voor de dag komen. 'Het is gewoon zonde, ook omdat we hier al eerder tegenaan zijn gelopen. Maar dat is een belangrijke les die we meenemen naar de EK-kwalificatie. Dan mag je geen helft meer morsen.'

Op maandag kwam ook Oranje Onder 18 in actie. De ploeg van Martijn Reuser wist het Pinatar Tournament te winnen door op de laatste dag te winnen van België. Eerder werd Engeland verslagen, terwijl er tegen Portugal met 1-1 gelijk werd gespeeld.