Oranje O19 met captain Baas hard onderuit tegen Italië

door Thijs Zwagerman 4

Oranje O19 heeft maandag een flinke nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten van Italië. In Nederland werd een oefenwedstrijd met 0-3 verloren. Namens Ajax had alleen Youri Baas een basisplaats.

De linksback was tevens de aanvoerder van het elftal en zag in de tweede helft Ajax-ploeggenoten Youri Regeer en Kian Fitz-Jim invallen bij Oranje O19. Zij konden echter niet verhinderen dat Italië de 0-1 ruststand in de tweede helft uitbouwde naar een comfortabele 0-3 overwinning.

Namens Ajax behoorden naast het genoemde trio ook Ar'jany Martha, Naci Ünüvar en Rio Hillen tot de selectie van Oranje O19. Deze spelers kregen van bondscoach Bert Konterman allen echter geen minuten tegen Italië.

Krijg 7,25 keer je inzet terug als Oranje met 2-0 wint van Turkije!