Oranje O19 loot Spanje in finaleronde EK-kwalificatie

door BartVeenstra 3

Oranje O19 loot Spanje in finaleronde EK-kwalificatie

door BartVeenstra 3

Laatst geüpdatet

Oranje O19 neemt het tijdens de finaleronde van de EK-kwalificatie op tegen Wales, Slovenië en Spanje. De wedstrijden vinden plaats in Nederland. Ook Oranje O17 heeft geloot voor de finaleronde van de EK-kwalificatie. Dit elftal speelt tegen Noord-Ierland, Israël en Tsjechië. Dit alles meldt Ons Oranje.

Wanneer Oranje O19 de groep als winnaar afsluit, plaatst het zich voor het EK 2019 in Armenië. De wedstrijden worden gespeeld tussen 20 en 26 maart. Oranje O17, dat het vorige EK wist te winnen, kan zich als nummer één maar ook als één van de zeven beste nummers twee (er zijn acht kwalificatiepoules), plaatsen voor het EK. Het EK voor O17-landen wordt in Ierland gehouden.

Voor Oranje O17 geldt het EK in Ierland ook als kwalificatietoernooi voor het WK dat in oktober 2019 in Peru wordt gespeeld. Verder werd er ook geloot voor de eerste kwalificatieronde voor het EK 2020. Daarbij werd Oranje O17 gekoppeld aan Slovenië, Wales en Kosovo. Deze wedstrijden worden gespeeld op 9, 12 en 15 oktober in Nederland.

Aankomend programma Oranje O19:

Woensdag 20 maart: Wales - Nederland
Zaterdag 23 maart: Nederland - Slovenië
Dinsdag 26 maart: Nederland - Spanje

Aankomend programma Oranje O17:

Woensdag 20 maart: Nederland - Noord-Ierland
Zaterdag 23 maart: Nederland - Israël
Dinsdag 26 maart: Tsjechië - Nederland

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties