Oranje O18 verliest ondanks treffer Vink nipt van Engelse leeftijdsgenoten

door Jip Jesse 0

Bron OnsOranje

Oranje O18 verliest ondanks treffer Vink nipt van Engelse leeftijdsgenoten

door Jip Jesse 0

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Oranje O18 heeft maandag een nipte nederlaag geleden tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland, zo valt te lezen op de website van OnsOranje. Het laatste duel van de Super Cup in San Pedro werd met 2-1 verloren. Trainer Peter van der Veen deed in het verloren duel beroep op diverse jeugdspelers van Ajax.

Zo waren er voor Don-Angelo Konadu en Dies Janse tegen de Engelsen basisplaatsen weggelegd. Precious Ugwu en Skye Vink begonnen vanaf de bank, maar vielen beiden in. Laatstgenoemde wist gedurende zijn invalbeurt met een versnelling en schuiver in de korte hoek de enige Nederlandse treffer voor zijn rekening te nemen.

Engeland eindigde met deze overwinning als eerste in de groep en mocht zodoende na afloop de Super Cup mee naar huis nemen. Nederland verloor eerder met 1-0 van Duitsland, en wist de wedstrijd daarop Tsjechië op spectaculaire wijze met 4-3 te verslaan. Met de eveneens nipte verliespartij van maandag eindigt de ploeg van Peter van der Veen op doelsaldo op de vierde plaats.

Ook Bounida in actie 

Oranje O18 was maandag niet het enige elftal dat vertegenwoordigd werd door Ajax-jeugd. Rayane Bounida kwam ook in actie namens België. De creatieveling startte vanaf de bank en kon niet verhelpen dat zijn België O18 het onderspit moest delven tegen Wales O18. Het oefenduel eindigde in een krappe overwinning voor Wales, het werd 0-1. Elias Mechrou maakte ook minuten maandag. Dit deed hij bij Marokko O17. De buitenspeler van Ajax O17 had een basisplaats tegen Tunesië O17. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor Marokko.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.