Oranje O17 richt zich op en neemt stevig revanche op Zuid-Korea

door Jesse ter Haar 4

Bron OnsOranje

Oranje O17 richt zich op en neemt stevig revanche op Zuid-Korea

door Jesse ter Haar 4

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Oranje Onder 17 heeft zondag op overtuigende wijze revanche genomen op de leeftijdsgenoten van Zuid-Korea. Twee dagen eerder verloren de Nederlandse talenten nog met 1-2 van dezelfde tegenstander, terwijl ze op zondag met 5-1 te sterk waren tijdens het oefenduel.

In het begin van de wedstrijd leek het voor Oranje O17 weer de verkeerde kant op te gaan. Zuid-Korea begon sterk door al vroeg op een 0-1 voorsprong te komen. Toch kwam de ploeg van bondscoach Alexander Palland, mede door omzettingen op het middenveld, een stuk beter voor de dag dan twee dagen eerder.

Het was uiteindelijk Jesaja Riga Mustapha die Oranje O17 terug in de wedstrijd bracht, waarna Luc Nieuwenhuis met twee goals voor een 3-1 ruststand zorgde. Hiermee was het nog niet gedaan, want ook na rust werd er nog toegeslagen. Riga Mustapha voegde nog een doelpunt aan zijn totaal toe, terwijl ook Nieuwenhuis nog maar eens tot scoren kwam en dus zijn hattrick completeerde.

Namens Ajax waren Aaron Bouwman, Aymean El Hani, Lucas Jetten, Luuk Beekman, Lyfe Oldenstam, Mylo van der Lans en Valentijn van der Velde onderdeel van Oranje O17 tijdens de interlandperiode. El Hani, Oldenstam en Bouwman stonden tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea nog in de basis. Welke Ajacieden er zondag minuten mochten maken, is nog niet bekend.

Oranje O17 stemt tevreden

Hoofdtrainer Palland reageert op de website van OnsOranje met enthousiasme op zijn team. 'De kunst is om met elkaar in de spiegel te kijken en deze jongens op deze leeftijd te laten nadenken waar ze staan', aldus de oefenmeester. 'We zijn ontevreden over de wedstrijd van vrijdag. Niet alleen omdat we verliezen, maar ook omdat we met elkaar in de energie, in de dynamiek en de discipline niet laten zien wat we willen als we een EK willen winnen. Dat is de lat. Ik moet de jongens een compliment geven dat ze dat heel snel kunnen vertalen naar het veld.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.