Oranje O17 plaatst zich na strafschoppenreeks voor finale Syrenka Cup

door Jesse ter Haar 1

Bron OnsOranje

Oranje Onder 17 heeft zich zondagavond ten koste van de leeftijdsgenoten van Polen weten te plaatsen voor de finale van de Syrenka Cup, zo brengt OnsOranje naar buiten. Geheel gemakkelijk ging het niet, want er moest een strafschoppenreeks aan te pas komen.

Twee dagen eerder was Nederland nog met 2-0 te sterk voor Noorwegen, waardoor de ontmoeting met Polen een belangrijke was. De winnaar zou immers doorstoten naar de eindstrijd. Het initiatief was zondag algauw voor Oranje O17, maar het ging niet geheel vanzelf.

De Nederlanders hadden enkele kansen nodig om tot scoren te komen. Het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft totdat Ajacied Yoram Boerhout zijn team op voorsprong kopte. Diezelfde Boerhout was na rust ook goed voor de assist op de 2-0. Isaac Babadi trof doel na voorbereidend van de speler van Ajax.

Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar niets bleek minder waar. Twintig minuten voor het einde van het duel kwam Polen terug, maar een hevige storm ontstond er hierna niet. Toch scoorde Polen in de blessuretijd de gelijkmaker, uit een hoekschop. Zodoende moesten er strafschoppen aan te pas komen en nadat Tim van den Heuvel in de zevende ronde scoorde, miste Polen en werd het uitgeschakeld.