Oranje O16 met vijf Ajax-spelers in de basis met harde cijfers onderuit tegen Portugal O16

door Timo Suur 4

Bron OnsOranje

Oranje O16 met vijf Ajax-spelers in de basis met harde cijfers onderuit tegen Portugal O16

door Timo Suur 4

Bron OnsOranje

Oranje O16 heeft met Mark Engel, Thijmen Romers, Sean Steur (aanvoerder), Levi Acheampong en Emre Ünüvar in de basis met 6-2 verloren van de leeftijdsgenoten uit Portugal, zo valt te lezen op de website van OnsOranje. Dit was het eerste duel op het vierlandentoernooi in Portugal.

Na een klein halfuur stonden de talenten uit Nederland al met 2-0 achter tegen de Portugezen. In de eerste helft kwam Oranje O16 slechts tot een paar kleine kansen, maar over het algemeen was bondscoach Pieter Schrassert Bert niet tevreden over het spel. 'Als de Portugezen ervaren dat er te veel risico is om op te bouwen, dan spelen ze de bal naar voren. Maar wij blijven in de eigen zestien zoeken naar een vrije man', zo concludeerde de oefenmeester over de eerste 45 minuten.

In de tweede helft was Oranje O16 vastberaden om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Het elftal begon goed aan het tweede bedrijf, maar bij de eerste aanval van de Portugezen was het meteen raak. 'Dat was een mokerslag', vertelde Schrassert Bert na afloop. Daarna liep Portugal O16 snel uit naar een 5-0 voorsprong.

Er werden enkele wissels doorgevoerd om voor nieuwe energie te zorgen en dit betaalde zich uit. Oranje O16 wist zich nog terug te vechten tot de 5-2 en ze waren zelfs nog dicht bij de 5-3, maar het mocht niet zo zijn. 'Jammer, want het was echt een fase waarin we de rug aan het rechten waren. Het is zuur dat die 5-3 dan niet valt. In plaats daarvan maakte Portugal in de slotfase de 6-2 uit een hoekschop.'

Wedstrijden tegen Japan en Duitsland

Dit duel was de eerste in het vierlandentoernooi in Portugal en dus zijn er nog twee wedstrijden te gaan. Voor Oranje O16 wacht er zondag een ontmoeting met de leeftijdsgenoten uit Japan, terwijl op woensdag het toernooi wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Duitsland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.