Oranje Leeuwinnen zetten volgende stap richting EK

door Jesse ter Haar 3

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond een volgende, grote stap gezet richting het EK. In Eindhoven kwam Rusland op bezoek en aldaar werd een zakelijk overwinning geboekt door Oranje: 2-0. Namens Ajax maakte Desiree van Lunteren, Liza van der Most én Victoria Pelova minuten.

Het duel stond in het teken van de honderdste interland van Daniëlle van de Donk. De speelster zorgde hoogstpersoonlijk voor een beetje extra glans aan haar jubileum toen ze in de twaalfde minuut verantwoordelijk was voor de 1-0. Voor rust raakten de Russen de paal nog, maar een tweede goal zou er niet vallen.

Na rust lukte het de Leeuwinnen wél de voorsprong te vergroten. Van der Most was net ingevallen voor de geblesseerd geraakte Van Lunteren en wist al snel een assist af te leveren. Een voorzet van de rechterkant werd binnen gekopt door spits Vivianne Miedema. Met de 2-0 overwinning is Oranje na vier duels nog altijd foutloos in haar EK-kwalificatiepoule.