O'Niel ontvangt Lasse Schöne Trophy: 'Ik maakte een Zidane, puur op intuïtie'

door Jesse ter Haar 7

Bron Ajax TV

O'Niel ontvangt Lasse Schöne Trophy: 'Ik maakte een Zidane, puur op intuïtie'

door Jesse ter Haar 7

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Don O'Niel heeft de Lasse Schöne Trophy gewonnen voor het mooiste doelpunt van de maand oktober. De speler van Ajax Onder 18 trof op fraaie wijze doel tijdens de mini-Klassieker en reageert in de uitzending van Ajax TV met trots op de onderscheiding.

'Een mooie trofee, zo', reageert de zeventienjarige middenvelder spontaan op het in ontvangst nemen van de trofee. Hij neemt het winnen van een dergelijke prijs dan ook zeker niet voor lief. 'Het is heel bijzonder. Eén keer per maand wint iemand hem en het is fijn dat ik hem nu kan winnen', aldus het talent.

Vervolgens blikt hij terug op het doelpunt, gemaakt op Sportpark de Toekomst tegen Feyenoord. 'Mark (Verkuijl, red.) veroverde de bal met een goede tackle op het middenveld. De bal kwam voor mijn voeten, ik maakte een Zidane, ging hem voorbij en schoot hem aardig binnen. Bij de Zidane dacht ik niet na. De bal lag voor me en het lukte. Ik kreeg de bal vrij en schoot hem goed binnen. Het was puur op intuïtie.'

Familie O'Niel

Om de Lasse Schöne Trophy te kunnen winnen, heeft O'Niel zijn naasten aan het werk gezet. 'Mijn familie heeft het veel voor me gedeeld, mijn vrienden ook. Ik wil ze daarvoor bedanken. En de mensen die op mij hebben gestemd ook.' De jongeling weet nog dat hij de nodige reacties kreeg na afloop van de desbetreffende mini-Klassieker. 'Ik kreeg veel appjes dat ik goed had gespeeld en het echt een mooie goal was. Alleen maar positieve reacties.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.