Onana dolgelukkig: 'Geniet er weer van om voetballer te zijn'

door Bart Veenstra 21

Bron AS

Onana dolgelukkig: 'Geniet er weer van om voetballer te zijn'

door Bart Veenstra 21

Bron AS

Laatst geüpdatet

André Onana is dolgelukkig nu hij weer mag voetballen én hij zich met Kameroen geplaatst heeft voor het WK in Qatar. De doelman van Ajax stond lange tijd aan de kant vanwege een dopingschorsing. In de interlandperiode maakte hij in het shirt van Kameroen zijn rentree.

Onana keepte in januari van dit jaar voor het laatst voor Ajax. In eerste instantie werd de keeper voor twaalf maanden geschorst, maar na succesvol hoger beroep bij het CAS werd die schorsing teruggedraaid naar negen maanden. Zodoende kon Onana in november al zijn rentree maken en dat gebeurde vier dagen geleden.

Er werd gewonnen van Malawi (0-4), waarna dinsdagavond de cruciale wedstrijd tegen Ivoorkust op het programma stond. Er moest per se gewonnen worden en dat gebeurde: 1-0. Onana was na afloop dan ook een gelukkig man, omdat Kameroen nog altijd kans maakt op dat felbegeerde WK-ticket.

'Weer genieten om voetballer te zijn'

'Na een lange periode van strijd en lijden, geniet ik er nu weer van om voetballer te zijn en mijn land te verdedigen', schrijft Onana onder meer op Twitter. 'Ik wil alle mensen bedanken die mij hebben begeleid en mij kracht hebben gegeven op dit moeilijke pad.'

'Klus geklaard. Laten we gaan voor meer', aldus de goalie van Ajax. Aankomend weekeinde zou Onana zijn rentree kunnen maken voor Ajax. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij RKC Waalwijk. In de afgelopen periode koos Ajax-trainer Erik ten Hag voor Remko Pasveer als doelman.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties