Olympique Marseille diende met succes verzoek in om eerste EL-wedstrijd uit te spelen

door Bart Veenstra 7

Bron Ajax Showtime

Olympique Marseille diende met succes verzoek in om eerste EL-wedstrijd uit te spelen

door Bart Veenstra 7

Bron Ajax Showtime

Olympique Marseille heeft onlangs met succes een verzoek bij de UEFA ingediend om eerst uit tegen Ajax te spelen. Het houdt in dat Ajax donderdagavond in de eerste groepswedstrijd van de Europa League thuis speelt en later in een mogelijk cruciale fase van de groepsfase - in speelronde vijf - op bezoek gaat in het zuiden van Frankrijk.

Het is deze dagen druk in Marseille, maar dat heeft niets met voetbal te maken. Het is de paus - Paus Franciscus - die op bezoek is in de Zuid-Franse stad. Om die reden kon Olympique Marseille deze donderdag geen thuiswedstrijd spelen. De club diende onlangs een verzoek in bij de UEFA om de eerste wedstrijd niet thuis te hoeven spelen en dat deed het met succes.

Verslaggever Jurriaan van Wessem, die het voetbal in het Mediterraanse gebied nauwlettend volgt, geeft aan dat het speelschema mogelijk in het nadeel van Ajax is. 'Ajax moet zich mogelijk kwalificeren tegen Olympique Marseille in Marseille. Dat is best wel een lastige opdracht. Ajax wil er dan ook goed voorstaan voordat ze naar Marseille komen en daardoor moeten ze deze wedstrijd (de thuiswedstrijd van donderdagavond, red.) winnen. Het is meteen wel cruciaal, de druk staat er wel op.'

Groot deel Amsterdam aangewezen als veiligheidsrisicogebied

Ajax speelt donderdagavond eerst thuis tegen Olympique Marseille. Deze wedstrijd begint om 21.00 uur en zal ook worden bezocht door de supporters van de Franse topclub. Om die reden heeft de Amsterdamse driehoek - burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie - besloten om de Amsterdamse binnenstad, de metrolijnen en het gebied rondom de Johan Cruijff ArenA aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dit houdt in dat de politie preventief mag fouilleren in die gebieden en daarmee kan controleren op de aanwezigheid van wapens of vuurwerk bij personen.

Lees hier het uitgebreide interview met Van Wessem over Olympique Marseille. In dit interview gaat het over de onrust rondom de club na de matige start van het seizoen en het plotselinge opstappen van Marcelino, de invloed van de supporters op het beleid van de club, de huidige staat van de selectie en de kansen voor Ajax tegen deze Franse topclub.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.