NOW-steun aan Eredivisie daalt tot 11 miljoen euro

door Jesse ter Haar 5

NOW-steun aan Eredivisie daalt tot 11 miljoen euro

door Jesse ter Haar 5

Laatst geüpdatet

De uitgekeerde NOW-steun aan de Eredivisieclubs is opnieuw gedaald, zo schrijft de NOS maandagavond. Over de derde periode, die van oktober tot en met december 2020, kregen de clubs in totaal elf miljoen euro aan voorschot uitgekeerd.

Het betreft de derde periode waarover er NOW-geld werd betaald aan de clubs. Tijdens de eerste periode, die van maart tot en met mei, keerde de overheid 25 miljoen euro uit. Een periode later, van juni tot en met september 2020, kregen de clubs twintig miljoen euro.

Verder valt te lezen dat Ajax, ondanks de tweede daling in NOW-steun op rij, de club bleef die het meeste geld ontving. Om precies te zijn ging er 2.893.161 euro naar Amsterdam. Tijdens de vorige periode kreeg PSV nog het hoogste voorschot, maar zij daalden van 2,5 miljoen naar 860.604 euro.

Op de website van de NOS wordt nogmaals uitgelegd wat de NOW-steun, uitbetaald vanwege de coronacrisis, precies inhoudt. 'De NOW-regeling is een tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Bedrijven kunnen middels deze regeling bij ten minste twintig procent omzetverlies een tegemoetkoming van de overheid krijgen om hun personeel door te betalen.'

Verwacht jij dat Ajax en Lille OSC met 1-1 gelijkspelen in Amsterdam? Zet dan in en krijg 5,90 keer je inzet terug!

Bron NOS

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties