Nederland O19 wint met twee Ajacieden in basis van Italië O19

door Youri van Straaten 6

Nederland O19 wint met twee Ajacieden in basis van Italië O19

door Youri van Straaten 6

Laatst geüpdatet

Nederland O19 heeft de leeftijdsgenoten van Italië O19 met 0-2 verslagen in een oefenwedstrijd. Namens Ajax waren Oualid Agougil, David Kalokoh, Gabriël Misehouy en Silvano Vos opgeroepen en eerst- en laatstgenoemde konden rekenen op een basisplaats.

Oud-Ajacied Julian Rijkhoff mocht ook in de basis beginnen. In de 31ste minuut kwam Nederland op een 0-1 voorsprong door een goal van Antoni Milambo. In de 58e minuut werd het vervolgens 0-2 door een goal van Jaden Slory. Ajacieden Misehouy en Kalokoh vielen in de tweede helft nog in, waarbij Misehouy de assist leverde op de tweede treffer van de talenten.

De jeugdteams van Nederland doen goede zaken, want vrijdag won Jong Oranje met 3-0 van Jong Moldavië. Daarbij stonden er vier Ajacieden in de basis: Jorrel Hato, Anass Salah-Edinne, Devyne Rensch en Kenneth Taylor. Jong Oranje speelt dinsdag om 15.30 uur de volgende wedstrijd, tegen Jong Noord-Macedonië. Rensch zal daar niet aan de aftrap verschijnen. Zijn vriendin is hoogzwanger en dus verliet Rensch de selectie van Jong Oranje.

De vriendschappelijke wedstrijd van Nederland O18 tegen Italië O18 op 10 november ging niet door. Door een staking op de Italiaanse luchthavens was de beoogde vlucht van het team van KNVB- coach Peter van der Veen naar Pisa geannuleerd. Ze konden geen vervangende vlucht vinden, meldde de KNVB. Ajacieden Dies Janse, Kayden Wolff en Precious Ugwu waren geselecteerd voor Nederland O18.

Opstelling Nederland O19

Klaverboer; Blokzijl, van de Blaak, Huijssen, Agougil; Slory, Vos, Land, Milambo; Rijkhoff, Banzuzi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.