Nederland kent tegenstanders Final Four: Spanje, Italië en Kroatië

door Brent Tomassen 28

Nederland kent tegenstanders Final Four: Spanje, Italië en Kroatië

door Brent Tomassen 28

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal weet de tegenstanders voor de Final Four van de Nations League. Eerder drongen Oranje, Italië en Kroatië al door tot de finaleronde, die wordt afgewerkt in Nederland, dinsdag voegde Spanje zich na een late overwinning op Portugal zich bij de drie landen.

'De Spanjaarden moesten in Portugal winnen om groepswinst veilig te stellen, Portugal mocht niet verliezen. Het thuisland kreeg via Bruno Fernandes een goede kans op de openingstreffer, maar die bleef lange tijd uit. Ondanks deze gemiste kans, leek Portugal lang door te stomen naar de finaleronde van het toernooi.

Twee minuten voor tijd was het toch Spanje dat aan het langste eind trok. Álvaro Morata tikte de bal binnen op aangeven van Nico Williams. Daarna kreeg Cristiano Ronaldo namens Portugal nog een grote kans, maar La Furia Roja wist de overwinning veilig te stellen.

De wedstrijden in de Final Four van de Nations League worden afgewerkt in De Kuip in Rotterdam en de Grolsch Veste in Enschede. De Johan Cruijff ArenA was door andere evenementen in de zomer van 2023 niet beschikbaar als speellocatie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.