'Napoli een van de clubs die zich onlangs meldde bij management van Taylor'

door Bart Veenstra 183

Bron De Telegraaf

'Napoli een van de clubs die zich onlangs meldde bij management van Taylor'

door Bart Veenstra 183

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Napoli is een van de clubs die zich heeft gemeld bij het management van Kenneth Taylor. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. De krant schrijft dat de Italiaanse club zijn zinnen heeft gezet op de middenvelder van Ajax.

Guido Albers, de zaakwaarnemer van Taylor, houdt Ajax aangelijnd - zo schrijft De Telegraaf - maar kreeg vooralsnog van technisch directeur Alex Kroes te horen dat een vertrek van Taylor onbespreekbaar is. 'Dat lijkt logisch, omdat Taylor in principe tot het geraamte behoort van het elftal dat komend seizoen weer om de prijzen moet spelen', aldus de krant.

Volgens De Telegraaf zal Kroes zich ervan bewust zijn dat hij Taylor wel snel duidelijkheid zal moeten geven over het plan voor komend seizoen. Op dit moment heeft Ajax nog altijd geen trainer voor het volgende seizoen, al lopen er wel onderhandelingen met OGC Nice-trainer Francesco Farioli.

Wanneer Ajax een akkoord weet te bereiken met Farioli, dan zal hij snel met Taylor 'om tafel moeten om te bespreken of hij ook een sleutelspeler in hem ziet'. Taylor heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2027. Op pas 21-jarige leeftijd speelde Taylor al 112 wedstrijden in Ajax 1. Daarin was hij negentien keer trefzeker en gaf hij vijftien assists.

Eerder was ook Atlético Madrid serieus voor Taylor. Zondagmiddag sprak interim-trainer John van 't Schip zich lovend uit over Taylor. 'Ik denk dat Kenneth de tweede helft van het seizoen de meeste progressie van alle spelers heeft gemaakt. Hij is veel meer allround geworden, heeft leiderskwaliteiten en gaat voorop in de strijd. Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling.'

Meerdere clubs hebben zich bij Albers gemeld voor Taylor

Eerder op zondag liet Albers bij ESPN weten dat er een club zich bij Ajax heeft gemeld voor Taylor. 'Dat is niet iets voor nu, maar het is wel een Italiaanse club. Alex Kroes weet daar alles van. Die heeft bij mij aangegeven dat Taylor wordt gezien als een van de sterkhouders voor volgend seizoen. Kroes wil dat hij blijft.'

Bij Albers zelf hebben meerdere clubs zich al gemeld voor de talentvolle middenvelder. 'Ik heb tegen hen gezegd dat het voor mij pas concreet is als ze Alex Kroes zelf bellen. Ik heb het nummer van hem ook gegeven. De competities moeten nog aflopen, maar het is onomstreden dat er interesse is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.