Mikautadze bloeit weer op bij FC Metz: 'Dat heb ik gemist bij Ajax'

door Timo Suur 140

Bron Prime Video

Mikautadze bloeit weer op bij FC Metz: 'Dat heb ik gemist bij Ajax'

door Timo Suur 140

Bron Prime Video

Georges Mikautadze heeft vooralsnog tijdens zijn verhuurperiode bij FC Metz niets gehoord van Ajax, zo laat de 23-jarige spits weten na het thuisduel met RC Lens (2-1). De Georgiër was in die wedstrijd goed voor twee treffers en hij maakt een goede indruk bij FC Metz.

Dit was voor Mikautadze de tweede wedstrijd op rij waarin hij twee keer trefzeker was voor zijn ploeg. In vijftien wedstrijden was de spits al goed voor negen doelpunten. 'Ik ben heel blij', vertelt Mikautadze na afloop van het gewonnen duel met RC Lens in gesprek met Prime Video. 'Ik heb dingen gehoord, dat ik terugkwam om voor mezelf te spelen. Maar ik kwam terug om Metz te behoeden voor degradatie. Ik geef alles om Metz in de Ligue 1 te houden'

Het voelt voor Mikautadze goed om weer belangrijk te kunnen zijn voor zijn ploeg. 'Ik miste het scoren, het in vervoering brengen van de supporters. Dat heb ik gemist tijdens mijn moeilijke tijd bij Ajax', aldus de Georgiër, die vervolgens de vraag krijgt of hij nog contact heeft met Ajax tijdens zijn verhuurperiode. 'Nee, ik heb niets meer gehoord. Echt waar.'

FC Metz heeft naar verluidt optie tot koop bedongen in deal Mikautadze

Ajax betaalde in de zomer van 2023 zestien miljoen euro voor de komst van Mikautadze, die een contract tekende tot de zomer van 2028 in Amsterdam. De spits kreeg echter nauwelijks kansen op zijn eigen positie en op andere plekken kon hij geen indruk maken. In de winterse transferperiode keerde Mikautadze op huurbasis terug naar FC Metz, dat hem naar verluidt komende zomer weer definitief kan overnemen. De Franse club zou namelijk een optie tot koop hebben bedongen in de huurdeal van Mikautadze. De hoogte van deze koopoptie is niet naar buiten gebracht, maar in de media gaan bedragen rond van tien tot vijftien miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.