Mexico wint met basisspelers Álvarez en Sánchez ook van Haïti

door Bart Veenstra 4

Mexico heeft met Ajax-spelers Edson Álvarez en Jorge Sánchez in de basis ook van Haïti gewonnen. Het groepsduel op de Gold Cup, dat in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) werd gespeeld, eindigde in een 1-3 zege voor de Mexicanen. Zodoende staat Mexico in de groepsfase na twee duels al op zes punten en daarmee is de volgende ronde van het toernooi alweer bereikt.

FT | Haïti - Mexico (1-3)

Alle doelpunten in het duel vielen pas na rust. Zo was de tweede helft nog niet begonnen, of Henry Martin kon namens Mexico de score openen. Tien minuten later was het opnieuw raak. Dit keer schoot Ricardo Ade van Haïti de bal in eigen doel, waardoor Mexico op een 0-2 voorsprong kwam. Jean-Jacques deed namens Haïti een kwartier voor tijd nog wel wat terug, maar nadat Feyenoord-spits Santiago Gimenez voor de 1-3 kon zorgen, was het duel wel beslist.

Álvarez speelde de hele wedstrijd als centrale verdediger, terwijl Sánchez na een uur spelen werd gewisseld voor Julian Araujo. Vermoedelijk had dit te maken met de gele kaart die de rechtsback van Ajax eerder in de wedstrijd ontving. Mexico speelt in de nacht van zondag op maandag nog een derde groepswedstrijd. In dat duel is Qatar de tegenstander.

Voor Álvarez zal de overwinning meer dan welkom zijn geweest. De verdediger annex middenvelder dacht deze zomer lange tijd de overstap naar Borussia Dortmund te kunnen maken. De Duitse topclub heeft zich donderdag echter teruggetrokken uit de onderhandelingen, zo schreef De Telegraaf.