Mexico speelt zonder Álvarez gelijk tegen Panama

door Terrence Riepma 3

Het Mexicaanse voetbalelftal heeft afgelopen donderdagnacht gelijkgespeeld tegen Panama. De wedstrijd eindigde in een eindstand van 1-1. Namens Ajax is Edson Álvarez opgeroepen voor Mexico, maar de middenvelder zit een schorsing uit en speelde daarom niet mee.

Panama kwam na iets minder dan een halfuur gespeeld te hebben op een 1-0 voorsprong dankzij Rolando Blackburn. Pas in de tweede helft van de WK-kwalificatiewedstrijd kon Mexico iets terugdoen. Door een goal van Jesus Corona in de 76e minuut sleepte Mexico alsnog een punt binnen. De ploeg staat nu op zeven punten uit drie wedstrijden in haar groep en is vooralsnog ongeslagen.

Tijdens de voorgaande wedstrijd tegen Costa Rica deed Álvarez nog wel mee voor Mexico. Dat duel werd toen met 0-1 gewonnen door het team van de Ajacied. Hij pakte echter een gele kaart en dat was er één te veel. Hierom werd Álvarez geschorst en kon hij niet uitkomen voor Mexico tegen Panama. De volgende interland voor Mexico is op 8 oktober tegen Canada.