Nederland O17 schakelt Italië uit aan de hand van uitblinker Misehouy

door Thijs Zwagerman 91

Nederland O17 schakelt Italië uit aan de hand van uitblinker Misehouy

door Thijs Zwagerman 91

Laatst geüpdatet

Oranje O17 heeft zich woensdagavond op knappe wijze geplaatst voor de halve finale van het EK. Italië werd aan de hand van uitblinker Gabriël Misehouy met 2-1 verslagen. De veelbelovende Ajax-middenvelder was goed voor een doelpunt en een assist.

Nederland speelde een ijzersterke eerste helft en kwam na een klein halfuur spelen verdiend op voorsprong via Misehouy. In de nasleep van een schot van Breinburg frommelde Misehouy de bal al vallend binnen.

Vlak voor de rust verdubbelde PSV-spits Jason van Duiven de voorsprong. Uit een afgemeten voorzet van Misehouy kopte de spits beheerst de 2-0 binnen. Na de pauze werd het nog spannend toen Oranje verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien en zelfs nog een aansluitingstreffer moest incasseren. Met met onder anderen Ajacieden Alvaro Henry en Yoram Boerhout als invallers binnen de lijnen werd de zege over de streep getrokken. Silvano Vos had een basisplaats, Oualid Agougil kwam niet in actie.

In de halve finale zal Oranje het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Servië en Denemarken.

Opstelling Nederland O17:

Kuijsten; Rovers (75' Henry), Blokzijl, Huijssen, Breinburg (72' Kleijn); Vos, Milambo (72' Van de Heuvel), Misehouy (83' Banzuzi); Slory (72' Boerhout), Van Duiven, Babadi.

Wissels Nederland O17:

Klaverboer, Van den Heuvel, Kleijn, Henry, Agougil, Splinter, Boerhout, Rust, Banzuzi.

Doelpunten:

1-0 Gabriël Misehouy (27')

2-0 Jason van Duiven (43')
2-1 Luca Lipani

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.