Linssen blikt terug op Berghuis-transfer: 'Steven heeft er veel last van gehad'

door Thijs Zwagerman 22

Bron ESPN

Linssen blikt terug op Berghuis-transfer: 'Steven heeft er veel last van gehad'

door Thijs Zwagerman 22

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Bryan Linssen heeft in gesprek met ESPN teruggeblikt op de gang van zaken rondom de gevoelige transfer van Steven Berghuis naar Ajax. De voormalig aanvoerder van Feyenoord verkaste in de zomer van 2021 naar Amsterdam en die stap deed veel stof opwaaien.

Zo kreeg Berghuis te maken met hardnekkige bedreigingen en ging er een screenshot rond van de groepsapp van de Feyenoord-selectie. Op deze foto was te zien dat Berghuis de groep had verlaten, nog voordat zijn transfer naar Ajax officieel rond was. Linssen legt uit dat Berghuis een nieuw telefoonnummer had en daardoor uit de groep ging. ‘Het was nog niet bekend dat Steven naar Ajax ging, maar hij werd toen al wel bedreigd.’ Daarom verliet de huidige Ajax-middenvelder de groepsapp van Feyenoord met zijn oude nummer, waarop meerdere Feyenoorders destijds lachend reageerden.

Linssen was één van de spelers die reageerden en zag zijn eigen nummer terug op het screenshot dat in mum van tijd viraal ging. ‘In zo'n groepsapp met dertig gasten wordt er natuurlijk altijd gelachen en geouwehoerd. Alleen een jonge jongen wilde dat naar zijn vrienden sturen. En dat had hij niet zo slim gedaan, want hij had beter mijn nummer kunnen opslaan en Bryan daar neer kunnen zetten. Dan had niemand mijn nummer gezien.’ Nu ging het telefoonnummer van Linssen rond, waardoor de aanvaller in no time helemaal platgebeld werd. Ook Linssen was daardoor genoodzaakt een ander nummer te nemen.

'Het hoort gewoon niet'

Achteraf gezien kan de huidige speler van Urawa Red Diamonds er wel om lachen, maar hij realiseert ook dat Berghuis veel over zich heen heeft gekregen door de transfer van Feyenoord naar Ajax te maken. ‘Steven heeft er wel heel veel last van gehad. Ik denk dat hij dat ook wel ingecalculeerd had dat het er veel zou gaan gebeuren als je die stap maakt. Maar uiteindelijk is het nooit leuk en hoort het gewoon niet’, besluit Linssen resoluut.

Bekijk hier de beste beste voetbal wedtips van dinsdag 3 januari!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.