L'Ami: 'Beste met wie ik bij Ajax heb gewerkt'

door Finn Dekker 12

L'Ami: 'Beste met wie ik bij Ajax heb gewerkt'

door Finn Dekker 12

Laatst geüpdatet

Volgens Carlo L'Ami kan André Onana de wereldtop bereiken de aankomende jaren. In De Telegraaf looft de keeperstrainer van Ajax zijn doelman. Hoewel er nog verbeterpunten zijn, vindt L'Ami dat de Kameroener al op heel veel vlakken heel goed is.

'Zijn specialiteit is dat André zo allround is. André is nog heel jeugdig, maar desondanks al een moderne topkeeper. In het meevoetballen, links en rechts trappen en ballen vanaf de zijkant. Zonder anderen tekort te willen doen, is dit de beste keeper met wie ik bij Ajax heb mogen werken', aldus L'Ami, die enorm veel potentie ziet. 'De combinatie van reactie, kracht en durf, maakt hem in Nederland uniek. In mijn ogen is André geschikt voor de absolute top.'

Maar voordat dit niveau is bereikt, moet Onana nog stappen maken. 'Zijn focus, de concentratie. André heeft weleens de neiging om te makkelijk te worden. Als hij denkt: in de Eredivisie doe ik het wel eventjes, dan gaat hij juist de fout in. Blijven concentreren, blijven focussen en steeds hogere doelen stellen.'

Jasper Cillessen

In hetzelfde stuk wordt er ook gekeken naar oud-Ajacied Jasper Cillessen, die doelman is bij de aankomende tegenstander van Ajax, Valencia CF. 'Bij Valencia krijgt hij wekelijks de gelegenheid zijn kwaliteiten te laten zien. Als hij dat doet, kan er nog van alles gebeuren. Hij kan echt weer de stap naar de absolute top maken', aldus ex-Oranje-keeperscoach Frans Hoek.

Denk jij dat Ajax en Valencia CF met 1-1 gelijkspelen in Mestalla? Zet in en krijg 5,90 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.