'Kunnen gelijk spelen, maar zitten zo niet in elkaar'

door Jesse ter Haar 9

Dave Vos, trainer van Ajax Onder 17, baalt van de 2-0 nederlaag die zijn ploeg zaterdag leed tegen het Portugese Sporting CP op de Future Cup. Wel ziet Vos het als een leermoment en kijkt hij uit naar de speeldag die zondag op het programma staat.

'Ik denk dat beide ploegen bij de start een beetje aftastten', opent Vos tegenover Ajax TV. 'Voor mij is het breekpunt van de wedstrijd de rode kaart, waarbij mijn gevoel was dat de scheidsrechter in eerste instantie juist handelde door een gele kaart te geven. Dan moet je je aanpassen en dat hebben we gedaan. Dan valt er een cornerbal binnen en vanuit daar denk ik dat we de eerste helft zoekende waren naar hoe we moesten gaan staan.'

De oefenmeester zag het in de tweede helft een stuk beter gaan. 'Ik denk dat we dat prima hebben uitgevoerd en we hebben ook nog wel wat kunnen creëren.' Vos zijn gevoel bij de keuze van de videoscheidsrechter noemt hijzelf lastig. 'Maar die beslissing is genomen, dus daar heb je geen invloed meer op. Je moet handelen, dat probeer je over te brengen op het team.'

Ajax O17 zag met Sporting CP een stugge tegenstander tegenover zich staan. 'Zij hebben gewoon kwaliteit en wij als Ajax moeten ook hier gewoon een opening in kunnen vinden en de ruimtes kunnen benutten die zij weggeven.' Wat de doelstelling is voor het vervolg van het toernooi? 'Morgen (tegen Paris Saint-Germain red.) zou je gelijk kunnen spelen, maar zo zitten de spelers niet in elkaar. We gaan er alles aan doen om er een goede wedstrijd van te maken, een overwinning te behalen en vanuit daar door te groeien in het toernooi.'