Koeman lovend over debutant Hato, maar geeft de verdediger geen basisplaats tegen Ierland

door Bram Bark 34

Bron ESPN

Koeman lovend over debutant Hato, maar geeft de verdediger geen basisplaats tegen Ierland

door Bram Bark 34

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman heeft zich in een persconferentie voorafgaand aan het duel van Oranje met Ierland lovend uitgelaten over Jorrel Hato. De jonge verdediger debuteert in de selectie van het Nederlands elftal. Ondanks de vele verdedigers die zijn afgehaakt, is er zaterdag geen basisplaats weggelegd voor Hato.

Koeman wordt gevraagd naar de indruk die hij heeft gekregen van Hato. 'Heel goed. Hij is een jongen van zeventien die heel volwassen is in zijn gedrag, maar ook qua voetbal. Ik ben meer dan tevreden.' Twee maanden na zijn debuut voor Jong Oranje, mag Hato nu dus hopen op speelminuten in het 'grote' Nederlands elftal. Dat zou zaterdag in de wedstrijd tegen Ierland al kunnen, al staat hij niet aan de aftrap, zo geeft de bondscoach aan.

Koeman vindt dat Hato zich uitstekend staande houdt in een kwakkelend Ajax. 'Je wilt graag dat jonge spelers zich aan de hand van meer ervaren spelers kunnen ontwikkelen. Hij zit bij een club waar heel veel gebeurt en waar slechte resultaten behaald worden. Dan heb je ervaring nodig naast je. Die heeft hij niet en hij heeft ook veel te maken met buitenlandse spelers. Dan is het extra moeilijk, maar ook extra knap dat hij zich goed staande houdt. Daaraan zie je dat hij een heel groot talent is.'

Afvallers Oranje

Steven Bergwijn en Brian Brobbey maakten oorspronkelijk ook deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Het Ajax-duo moest Zeist alleen weer verlaten omdat zij 'overbelast' bevonden werden. Hato is de enige Ajacied die overblijft in de selectie. De kansen van de jonge verdediger op speelminuten lijken steeds groter te worden. Deze week vielen verdedigers Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida af. Voor Frimpong is Jordan Teze opgeroepen als vervanger. Koeman heeft laten weten voor de Feyenoord-verdediger geen vervanger op te roepen. Matthijs de Ligt, Jurriën Timber, Sven Botman en Micky van de Ven zijn door blessures ook afwezig.

Wil jij in aanmerking komen voor free bets voor de interlands van Oranje? Bij Jack's Casino ben je aan het juiste adres!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.