Klaiber kiest voor interlandcarrière bij Suriname

door Jesse ter Haar 14

Bron Suriname

Klaiber kiest voor interlandcarrière bij Suriname

door Jesse ter Haar 14

Bron Suriname

Laatst geüpdatet

Sean Klaiber heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Suriname, zo maakt de desbetreffende voetbalbond bekend via Twitter. De rechtsback van Ajax viert volgende maand zijn 27ste verjaardag en begint daarmee relatief laat aan zijn avontuur als international.

In het verleden speelde Klaiber jeugdinterlands voor Nederland. Op 12 oktober 2013 maakte hij zijn debuut voor Nederland Onder 20, waarna hij in 2015 voor het eerst voor Jong Oranje speelde. Bij de beloften speelde hij vier duels, maar een oproep voor Oranje kreeg hij nooit.

Namens Suriname kan Klaiber over een maand in actie komen op de Gold Cup. Tijdens dat toernooi speelt hij in Groep C wedstrijden tegen Costa Rica en Jamaica. Zijn debuut kan hij maken op 13 juli, wanneer Suriname om 00.30 uur aftrapt tegen de Jamaicanen.

Tijdens het afgelopen seizoen kwam Klaiber in 24 duels in actie namens Ajax. Niet alleen speelde hij zeventien Eredivisie-wedstrijd, ook kwam hij driemaal in actie in zowel de Champions League als de Europa League. Tot slot speelde hij één helft in de TOTO KNVB Beker.

Verwacht jij dat het Nederlands elftal met 2-0 wint van Oekraïne? Zet in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.