Klaassen: 'Qua energie en team zijn moet dit standaard zijn'

door NielsOpdam 53

Bron RTL7

Bron RTL7

Davy Klaassen vindt dat de uitwedstrijd tegen Napoli moet gelden als standaard als het gaat om energie en teamspirit. Dat vertelt de Ajax-middenvelder woensdagavond aan RTL7 na de 4-2 nederlaag op bezoek bij de koploper van Italië.

Volgens Klaassen was het verschil met de 1-6 nederlaag van vorige week groot. 'Qua energie en qua team zijn moet dit standaard zijn. Daarin is duidelijk dat we in ons spel nog heel veel moeten verbeteren, maar ik heb vandaag een team gezien.' Uiteraard is een overwinning het belangrijkst voor Klaassen. 'Maar als je er iets positiefs uit moet halen, dan is dat het.'

Binnen vier minuten kwamen de Amsterdammers al op achterstand in Napels. 'Dan denk je: Kut. Maar dan denk je ook: We gaan niet hetzelfde laten gebeuren als vorige week. Ik denk dat je dat wel over de hele wedstrijd zag. De eerste twee ballen die zij schieten gaan erin, dat is wel een klap, maar ik vond niet dat wij minder waren.'

'Ik wil het daar niet telkens over hebben'

Zelf scoorde Klaassen de 2-1 vlak na rust, maar de Ajacied is geen vaste basisspeler in Amsterdam. 'Ik wil het daar niet telkens over hebben. Geen enkele speler is blij als hij niet speelt. Het gaat om het team en wat ik vandaag heb gezien, vandaag waren we een team. Dat moet een standaard zijn voor ons.'