Jong Oranje vecht zich via Zirkzee knap terug tegen Jong Zwitserland

door Melle Goekoop 67

Jong Oranje heeft gelijkgespeeld met Jong Zwitserland. In het EK-kwalificatieduel streefden de beloftes lange tijd af op een verlies, maar vochten zich uiteindelijk terug naar een 2-2 gelijkspel.

In de vijfentwintigste minuut viel Brian Brobbey geblesseerd uit en toen Jong Oranje met tien man speelde, scoorde Noah Okafor het eerste doelpunt namens Zwitserland. Vlak na rust scoorde dezelfde Okafor namens de Zwitsers. Met nog een half uur te spelen kwam Jong Oranje goed terug. Via twee doelpunten namens Joshua Zirkzee, stond het beloften elftal in de 68e minuut weer op gelijke hoogte. In de slotfase was Jong Oranje de bovenliggende partij, maar wist dat niet om te zetten in een doelpunt.

Opstelling Jong Zwitserland:

Saipi; Omeragic, Stergiou, Burch, Kronig; Jankewitz, Sohm, Bares, Imeri; Okafor, Ndoye.

Wissels Jong Zwitserland:

Onbekend.

Opstelling Jong Oranje:

Scherpen; Frimpong, Rensch, Botman, Maatsen; Q. Timber, Bogarde, Reis, Ekkelenkamp; Zirkzee, Brobbey (Boadu 25').

Wissels Jong Oranje:

Gorter, Hoever, Musaba, Kasanwirjo, Van den Berg, Taylor, Redan, Boadu, Van Kaam.

1-0 Noah Okafor (28')
2-0 Noah Okafor (49')
2-1 Joshua Zirkzee (63')
2-2 Joshua Zirkzee (68')

- Vlak voor het doelpunt van Zwitserland is een doelpunt van Jong Oranje afgekeurd. Jurgen Ekkelenkamp scoorde, maar stond volgens de arbitrage buitenspel.
- Brian Brobbey is met een blessure uitgevallen en is vervangen door Myron Boadu.