Hoesen heeft geen spijt van stoppen: 'Wil mezelf niet kapot voetballen'

door Timo Suur 34

Bron Voetbal International

Hoesen heeft geen spijt van stoppen: 'Wil mezelf niet kapot voetballen'

door Timo Suur 34

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Danny Hoesen heeft geen spijt van zijn keuze om te stoppen als profvoetballer. Dat laat de oud-Ajacied blijken in gesprek met Voetbal International. Daarnaast gaat de spits in op zijn transfer van Ajax naar FC Groningen en praat hij over de problemen die hij ervoer als profvoetballer.

'Veel mensen vragen mij of het mij zwaar valt, maar ik ben 32', begint Hoesen. 'Als ik 23 was geweest, had ik er misschien nog een operatie aan gewaagd, maar nu is het mooi geweest. Ik wil mezelf niet kapot voetballen.' De voormalig speler van Ajax heeft een lange tijd last gehad van zijn heup en dit heeft hem gedwongen tot het besluit om te stoppen als profvoetballer.

Hoesen stond tussen 2012 en 2014 onder contract bij Ajax en wist onder andere te scoren tegen FC Barcelona in de groepsfase van de Champions League. In de zomer van 2014 maakte de spits de overstap naar FC Groningen en hij begon met hoge verwachtingen aan zijn avontuur in het hoge noorden. 'Ik ging bij Ajax weg en dacht: ik speel 34 wedstrijden, schiet er 25 in en ga weer verder', zo vertelt Hoesen. Dit bleek een foute inschatting, want hij kwam bij een club terecht met een andere speelstijl en andere spelers. 'Ik merkte ook hoeveel ik eigenlijk leerde bij Ajax.'

Hoesen had moeite met hoge verwachtingen

In de voetbalwereld is vaak sprake van hoge verwachtingen en Hoesen heeft hier hinder van ondervonden, zo laat hij blijken. 'Achteraf had ik soms wat meer schijt willen hebben', vertelt de oud-Ajacied. 'Gewoon alle geluiden om je heen negeren en puur richten op het voetbal. Ik wilde verwachtingen waarmaken, ging op zoek naar bevestiging. Ik heb daarom ook vijf jaar geen sociale media gehad. Je kunt 99 aardige berichten krijgen en toch is het die ene lelijke die blijft hangen', legt Hoesen uit.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.