Heracles Almelo - Ajax in cijfers: Dribbels Gravenberch gingen beter in Almelo

door NielsOpdam 10

Bron Ajax Showtime

Heracles Almelo - Ajax in cijfers: Dribbels Gravenberch gingen beter in Almelo

door NielsOpdam 10

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Na iedere gespeelde wedstrijd door Ajax is er voldoende om over te praten. Wellicht was het aanvalsspel flitsend, of klopte het tactisch plan perfect bij de tegenstander. Daarachter liggen tal van statistieken, die iets zeggen over zowel de individuele prestaties als over het geheel. Ajax verspeelde zaterdagavond punten tegen Heracles Almelo (0-0) en dit zijn de statistieken.

In Almelo had Ajax 70% van het balbezit en verstuurden de Amsterdammers 653 passes. Er kwamen 548 passes aan, een passnauwkeurigheid van 84%. Ajax speelde 43 keer de lange bal, waarvan er 21 aankwamen bij een medespeler, een passnauwkeurigheid van 49%. Van de 22 crosspasses kwamen er slechts vier aan bij een andere Ajacied. Dat resulteert in een nauwkeurigheid van 18%.

Op bezoek bij Heracles Almelo schoten de Amsterdammers achttien keer. Zeven schoten gingen op doel, vier schoten gingen niet op doel en zeven schoten werden geblokt. Van de achttien schoten werd er veertien keer van binnen het zestienmetergebied geschoten. Verder creëerde het elftal van Erik ten Hag één grote kans in Almelo.

Dribbels Gravenberch gingen beter in Almelo

Ryan Gravenberch was de laatste wedstrijden slordig in zijn dribbels. De Ajax-middenvelder had tegen PSV drie dribbels, waarvan er één succesvol was. Tegen Borussia Dortmund dribbelde Gravenberch vijf keer en ook toen was er slechts één succesvol. Zaterdagavond had de Ajacied vier dribbels tijdens het uitduel met Heracles Almelo. Gravenberch was gelukkiger in zijn dribbels, want ze waren allemaal succesvol. Verder was de middenvelder ook nauwkeurig in zijn passing. Hij gaf 48 passes, waarvan er 43 aankwamen. Tot slot won Gravenberch acht van zijn twaalf duels. Op de grond won hij zelfs zes van zijn zeven duels.

Pasveer speelt opvallend weinig lange ballen

Remko Pasveer speelt normaal gesproken relatief vaak de lange bal, zoals bijvoorbeeld tijdens de laatste twee wedstrijden. Tegen Borussia Dortmund gaf de doelman zestien lange ballen, terwijl hij tegen PSV negentien keer een lange bal speelde. Op die manier verplaatste de 37-jarige keeper het spel van Ajax snel naar voren. Tegen Heracles Almelo gaf Pasveer slechts vier lange ballen, waarvan er één aankwam bij een teamgenoot. Edson Álvarez speelde zaterdagavond vijf keer een lange bal. Alle lange ballen van de Mexicaan kwamen aan bij een ploeggenoot.

Martínez bijna foutloos in de passing, Haller slordig

Lisandro Martínez had de hoogste passnauwkeurigheid tijdens het duel in Almelo. De Argentijnse centrale verdediger gaf 88 passes, waarvan er 86 aankwamen bij een medespeler. Dat is een passnauwkeurigheid van 98%. Opvallend: zijn collega-verdediger Jurriën Timber gaf evenveel passes, ook 88. Bij hem kwamen er 78 passes aan, een passnauwkeurigheid van 89%. Wat verder opvalt is de lage nauwkeurigheid van Sébastien Haller. De Ajax-spits gaf dertig passes, waarvan er negentien aankwamen, een passnauwkeurigheid van 63%.

Niels Opdam (e-mail: n.opdam@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties