Heitinga ziet verbeterpunten: 'We hadden beter moeten verdedigen'

door Cristian de Jong 9

Bron ESPN

Bron ESPN

John Heitinga is niet tevreden over het gelijkspel waarmee Jong Ajax donderdagavond het veld afliep tegen Jong AZ. Het belofteteam van de Amsterdammers gaven een 0-1 voorsprong in de slotfase uit handen na een benutte penalty van de Alkmaarders.

'Met een beetje een chagrijnig antwoord zeg ik misschien wel ja', antwoordt Heitinga op de vraag of 1-1 een terechte uitslag was tegenover ESPN. 'In de tweede helft doen we het gewoon niet goed. In de eerste helft wel, dan maak je een goal en creëer je veel. Je moet wat gelukkiger zijn, maar we hadden ook beter moeten verdedigen', vertelt Heitinga.

Heitinga geeft vervolgens aan dat zijn ploeg een uitstekende eerste helft speelde. 'Ik denk dat wij met name erg dominant waren in ons positiespel. Dan zie je dat de tegenstander geen grip krijgt.' Toch blijft de oefenmeester van mening dat zijn ploeg meer uit de dominantie had moeten halen.

Teleurstellende tweede helft

In de tweede helft ziet Heitinga dat Jong AZ met meer vertrouwen en meer passie ging spelen. 'Ik denk dat er dan fases zijn waar wij de bal langer in de ploeg kunnen en moeten houden. Dat zit hem ook in de laatste pass, de keuze die je dan maakt', vervolgt Heitinga, die ondanks het teleurstellende resultaat veel leermomenten ziet. Heitinga zag namelijk dat veel kansen niet werden benut. Zo had bijvoorbeeld Gabriël Misehouy de kans om in de slotfase nog de winnende treffer te maken. 'Helaas een gelijkspel. Die ballen schiet hij er op de training wel in. Nu ga je met 1-1 terug naar Amsterdam.'

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.