Heitinga na overwinning op Heracles: 'Het team stond op aan'

door Cristian de Jong 21

Bron ESPN

Heitinga na overwinning op Heracles: 'Het team stond op aan'

door Cristian de Jong 21

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

John Heitinga is zeer te spreken over zijn ploeg na een klinkende 4-0 overwinning thuis tegen Heracles Almelo. Met een uitblinkende Francisco Conceição en Lorenzo Lucca beleefden de beloften een makkelijke avond op Sportpark de Toekomst. Dat zag ook trainer Heitinga.

'Ik denk dat we de tegenstander flink in beweging hebben gekregen vandaag', vertelt Heitinga tegenover ESPN. 'We waren heel zorgvuldig en heel volwassen.' Heitinga vertelt dat hij zijn ploeg in de rust al een groot compliment had kunnen geven, maar wist ook dat ze nog 45 minuten moesten 'knallen'. 'Vermoeidheid kon een rol gaan spelen. Ook wisten we dat we een aantal wissels moesten gaan toepassen. Maar ook de wissels hebben hun bijdragen geleverd. Het team stond op aan vandaag.'

Lorenzo Lucca kreeg na afloop lovende kritieken van zijn trainer. 'Hij is een ander type spits. Lucca is een echte kapstok waarmee je goed door kan voetballen. Dat zie je ook. Hij gebruikt zijn lichaam goed. En zeker in combinatie met de rappe jongens die we hebben, forceren we de tegenstander achteruit. Dit heeft Lucca vanavond heel goed gedaan', aldus Heitinga.

Voor spelers zoals Lucca en Conceição staat het vizier alweer op aankomende woensdag. Dan speelt Ajax 1 zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, thuis tegen Rangers FC. Jong Ajax speelt aankomende vrijdag hun volgende duel. Dan moet de ploeg van Heitinga op bezoek bij TOP Oss.

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt? Zet in en ontvang liefst 8,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.