Hato wil naar EK: 'Ik moet gewoon mijn best doen bij Ajax en dan zien we het wel'

door Jari Perridon 45

Bron ESPN

Hato wil naar EK: 'Ik moet gewoon mijn best doen bij Ajax en dan zien we het wel'

door Jari Perridon 45

Bron ESPN

Jorrel Hato ziet het EK van 2024 nog altijd als een doel. In november 2023 maakte hij - mede door enkele blessuregevallen in de achterhoede van Oranje - zijn debuut voor het Nederlands elftal. Nu zit Hato weer bij Jong Oranje. Deze week speelt hij met Jong Oranje een oefenwedstrijd tegen Noorwegen en een EK-kwalificatieduel met Moldavië.

De 18-jarige Hato is blij om zich te melden bij Jong Oranje en om even weg te zijn bij Ajax. 'Het is altijd leuk zo’n interlandperiode. Bij Ajax gaat het niet zoals ik wil. Dat is nu eenmaal de situatie. Ik ben heel blij om voor Jong Oranje uit te komen', vertelt hij tegenover ESPN.

Eerder dit seizoen kwam Hato al uit voor de hoofdmacht van het Nederlands elftal. Nu moet de centrale verdediger het weer doen met een plekje bij Jong Oranje. Hato heeft daar weinig problemen mee. 'Ik zat eerst in de voorselectie van Jong Oranje, toen ik werd opgenomen in de selectie van het grote Oranje. Dat kwam natuurlijk door de blessure van Nathan Aké', vertelt hij daarover.

Hato focust zich op Jong Oranje

Hato wil zich nu volledig focussen op de interlandperiode met Jong Oranje, maar de problemen bij Ajax blijven hem achtervolgen. 'Het blijft wel hangen, het is natuurlijk je club', aldus Hato, die wel van mening is dat dit seizoen goed is voor zijn ontwikkeling. 'Het is nieuw voor mij, zo’n seizoen. Als je dit meemaakt zal het je in de toekomst alleen maar beter maken. Voor mij is het belangrijk om mijn hoofd erbij te houden en door dit soort fases heen te komen.'

De jonge verdediger blijft ambitieus en heeft als doel om met Oranje mee te gaan naar het EK in Duitsland. 'Je weet het nooit. Ik heb het nog in mijn achterhoofd. Ik moet gewoon mijn best doen bij Ajax en dan zien we het wel. Er kan nog van alles gebeuren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.