Hato enige Ajacied in Elftal van de Week: 'Licht in de duisternis bij Ajax'

door Bart Veenstra 25

Bron De Telegraaf

Hato enige Ajacied in Elftal van de Week: 'Licht in de duisternis bij Ajax'

door Bart Veenstra 25

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato is deze week de enige speler van Ajax in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Ajax speelde zaterdagmiddag op bezoek bij Excelsior en kwam in Rotterdam niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel. Hato wordt dan ook gezien als een lichtpuntje.

'Omdat hij het licht in de duisternis bij Ajax is', verklaart rapporteur Mario Been zijn keuze voor Hato in het Elftal van de Week. 'Zeker achterin met Medic en die twee backs naast zich. Hato is de enige die zich nog een beetje positief onderscheidt, op zo’n jonge leeftijd.'

Been weet dat er over talenten vaak wordt gezegd dat ze snel komen om vervolgens ver te kunnen terugvallen. In het geval van Hato maakt de oud-trainer van onder meer NEC en Feyenoord zich nog geen zorgen. 'De kracht van dit soort spelers is - en dat zie je bij hem - dat ze weten wat ze kunnen. Hij doet geen dingen waar hij niet goed in is. Hij is rustig en goed aan de bal.'

Puntenverlies Ajax

Ajax kwam zaterdagmiddag - zoals geschreven - niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Excelsior. Daarmee is puntenverlies na twee speelronden al een feit. Ajax staat op dit moment vijfde in de Eredivisie met vier punten. AZ, FC Twente, PSV en sc Heerenveen zijn op dit moment de enige vier ploegen met de volle buit in de Eredivisie.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.